The Smurfs

(null)
Min förslappade hjärna är mos. Vet inte riktigt hur jag ska bedöma vår första sprintplanering men den kanske kan sammanfattas som ett gemensamt famlande för att hitta förståelse och gemensamma utgångspunkter. Definitioner och processer stöttes och blöttes och jag tackar min stjärna för att en i teamet hade erfarenhet av arbetssättet. 
Att förstå det där med estimering med hjälp av storypoints är som att försöka hålla slime kvar i händerna. Jag får aldrig riktigt ordentligt grepp om det!
Efter en hel dag lyckades vi ändå prångla fram ett antal features, stories och tasks som jag om jag uppfattat estimeringarna rätt, ska fylla  vår första sprint.
Landskapets väggar har tapetserats med alla teamens fysiska sprintboards och cementerar därmed vad som nu framgent kommer bli permanenta platser. Jag kan äntligen boa in mig!
Teamen formeras och de neutrala applikationsspecifika namnen byts ut till "Avengers", "Money makers" och "Akula". Är ju faktiskt ett rätt enkelt sätt att göra det roligare.
Gick upp till femte våningen och Connected Car som jobbat på detta sätt några månader nu. Sneglade på deras ART-board och alla fyndiga namn de har på sina team. Är lite avundsjuk på "Unicorns" och "Dementors" fast som Richard i mitt team påpekade så finns inga karaktärer att representera ens alter ego bland dom, till skillnad från smurfarna. Han valde Klok-smurfen medan det kanske är en smula oroväckande att David har svårt att bestämma sig mellan Lat-smurfen och Klump-smurfen?
Stoffe hade inget val, han är ju självklara Gammelsmurfen medan den som nu blir Product Manager får bli Azrael, Gargamels katt!

Apropå katter så kunde jag inte låta bli att fånga morgonens scen. Är så himla mysigt när de alla är samlade och otåligt väntar på sin frukost!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0