Lilla Grå

En sommar i Olofstorp med många varma dagar. Panoramafönstren renderade ytterligare värme i huset så den stora skjutdörren stod öppen dygnet runt. Gråbröderna traskade ut och in, omtänksamt levererade de allt från möss till salamandrar och kopparormar. Det tog någon dag innan vi började reagera på att en grå katt som tassade in och ut inte var någon av våra gråa kissar. Till slut kunde vi få en bättre skymt, mycket mindre än våra bröder. Hon strök längs kökets skåp fram till deras skålar med torrfoder innan hon som en liten pil slank ut igen. Hon såg så liten och därmed ung ut så vi beslöt att försöka fånga den och tillse sterilisering eller kastrering för att undvika vilda kattungar. När vi uppfattade henne smita in, stängde vi dörren. Dock tog det inte lång tid att vinna hennes förtroende och att hon faktiskt en gång haft ett hem verkade troligt. FB-forum och lappar i området till trots gjorde ingen anspråk på henne så hon steriliserades och blev kvar hos oss.

Denna morgon var hon ännu kvar men hade inte kunnat hålla tätt och var om möjligt ännu sämre, så hos veterinären fick hon somna in. Lilltjejen jätteledsen såklart men hanterade det jättebra och ville vara med under hela processen. Veterinären var fin, hämtade ljus att tända och Ronja fick ta sin tid och säga till när hon var redo och därmed också ta farväl. Vi grät tillsammans. 
Hon ville inte att hon skulle kremeras utan tas med hem som hon var för en begravning. Väl hemma hämtar hon ett Loomband hon gjort till henne dagen innan. Det ska Lilla Grå få med sig i graven.
(null)
(null)

Vi hittar en fin plats utanför bostadsområdet, upphöjt nära golfbanan. Imorgon ska vi köpa ett ljus att sätta där. Vila i frid Lilla Grå.


Kommentarer
Postat av: Moster

Fina Ronja - kram

2018-09-06 @ 21:51:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0