Tvärkast

Puttrar i köerna på motorvägen och genom radion informeras om avstängd Älvsborgsbro. Att de inte uttryckligen säger olycka utan "polis- och räddningsinsats" kan påvisa självmordsbenägen och trafiken köar snabbt upp. Jag är glad att inte vara på väg åt det hållet iaf. Nästa nyhet är tolv kor som befinner sig på väg 190 vid mina tidigare hemtrakter i Olofstorp. Jag föreställer mig de där korna, förnöjsamt idisslande och ointresserade av bilisternas signalhorn och stressade förare, till en människas absoluta botten, av regnet genomdränkt där uppe på broräcket. Från tragik till humor.

Har tidigare uttalat mitt fullkomliga ointresse för politik. Finner mig nu lyssnande till partiledarutfrågningar och debatter på radions P1. Det plötsliga intresset bottnar dock mindre i de politiska ståndpunkterna utan mer i hur dessa ledare hanterar frågeställningarna. Hur duktiga de är på att ordbajsa och ge så intetsägande svar som möjligt, icke-svar på direkta frågor. Det är en konst och säkert uttröttande. Ord som "garantera", "lova" och "ska" som inte kan citeras eller användas emot vid framtida svek eftersom de följs av det sedvanliga friskrivande bladdret om kompromisser och uppgörelser.
Testar stortidningarnas Valkompasser och finner mig svara olika på samma frågor beroende på om jag svarar efter samvete eller egenintresse. Många blir "ingen uppfattning" hellre än en godtycklig gissning i en fråga jag inte är insatt i för fem öre. Hamnar lite här och där mellan mitten och vänstersidan. Ole dole doff.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0