Hm...

Med de nya reglerna för friskvård kan ju numera golf inkluderas. Inspirerad av min mentor fick jag ju ett ryck där för två år sedan då jag sprang och fyndade ett set på Blocket. Mycket längre än så räckte inte riktigt entusiasmen och grejerna har stått som ett dåligt samvete i förrådet. När jag nu kan få min arbetsgivare att stå för en kurs till gröna kortet finns liksom inga ursäkter. Att golf verkar rätt tråkigt, fånigt och i mina ögon en riktig snobb-"sport" i klass med hästpolo är fördomar jag faktiskt inte har rätt att uttala mig om förrän jag faktiskt gett det en chans.
Med denna fantastiskt positiva inställning gav jag mig ut på jakt efter en lämplig kurs. Då Christer är medlem i Torslandas golfklubb kändes det som en bra idé med rabatterat medlemspris efter genomförd kurs. Deras kassa hemsida drog ned min inställning ytterligare. Och när jag väl lyckats få tag på den så kallade "Pro:n" och bokat, så visade det sig att han och klubben inte accepterade Volvos friskvårdskuponger. Torslanda golfklubb, där 95 procent av upptagningsområdet jobbar på Volvo - tar inte deras kuponger! Med en inställning nu nere på minussidan fick jag tag på en annan kurs på World of golf. Nästa vecka kör den igång så ja, lika bra att få det gjort. Att stå och safta till bollar på en range är ju rätt ok men återstår som sagt att se om jag kan ändra uppfattning. Liksom så mycket annat kan man ju faktiskt inte uttala sig förrän man gjort ett riktigt försök.
 
Senaste åren har vi ju sprutat ut nya modeller och senast ut är nya XC40 som vi nu erbjuds att testköra på vår demobana i Torslanda. Jag blir ju åksjuk efter få rundor i den banan trots att jag rattar bilen själv, inte ovanligt tydligen i dess kurviga feldoserade form. Jag nöjde mig med två varv och fokuserade sedan istället på att testa deras parkeringsassistent och säkerhetssystem. Det är verkligen helskumt att trycka på skärmen för en parkering och sedan lämna över kontollen till bilen, att endast gasa och bromsa och låta ratten leva sitt egna liv! Onekligen smidigt att kunna tillämpa vid trånga utrymmen men kan nog ta ett tag att våga lita på. Jag har länge varit inne på att vilja ha en XC60 men denna mindre modell tilltalade mig nästan än mer, just för att den är mindre. Jag är rätt förtjust i min V40 som ju till storleken är väldigt lik min gamla Guling. Jag gillar helt enkelt de mindre och smidigare bilarna. Visst är XC90 och V90 fantastiska bilar, men de är så stora, kameror, sensorer och radar till trots. Nåväl, lär ju dröja, om än någonsin att jag får ratta en egen XC40 en dag men man kan ju alltid drömma!
Det är något knäppt med mobilbilderna och iCloud då de så ofta blir oskarpa. De kan se bra ut i fånen men migrerade och uppladdade blir de suddiga. Störigt.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0