Sandared

Boxerhunden Harry var större än jag mindes men lika snäll och go och i tron av att vara en nätt liten knähund. Trots upprepade försök fick han inte till hur han skulle kunna lägga sig i Ronjas knä - vilket kanske var tur. Fyrtio kilo hund hade nog blivit lite mycket för Lilltjejen.

Som vanligt jättemysigt att träffa Anita och Roland igen, några av de få jag känner mig avslappnad och trygg med. Inga föreställningar eller fasader. För tjugotre år sedan bodde jag min första sommar hos dom för sommarjobb. En omtumlande tid då jag fick komma hemifrån, bort från alkoholen och bitterheten till värme och genuin omtänksamhet. Det var annorlunda och väldigt befriande. Det blev en sommar till och sedan hade jag flyttat till Umeå.
Den gången jag tog min tillflykt till deras lägenhet ovan garaget kändes det lite som att komma tillbaka till sitt barndomshem. Den oförändrade inredningen, dofterna, minnena. 
Det blev en mysig eftermiddag och kväll där matkinkiga Lilltjejen inte åt nämnvärt men var nöjd ändå tack vare Harry. Jo, undertecknad var också rätt förtjust i honom!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0