Nya fåtöljläget

Min nya vy från fåtöljen. Ingen kamin med sprakande brasa, ingen halvtrappa upp till flertalet sovrum, stort badrum och bastu. Inget luftigt kök med ö i mitten. Det är mina böcker, spel och filmer och sovrum höljt i mörker. Jag har Bror i mitt knä och musik från min Spotify fyller det avsevärt mindre utrymmet - och jag känner mig mer tillfreds än jag gjort på mycket lång tid.

Johan har alla Lilltjejens kläder och jag kommer antagligen få över lite när vi byter nästa söndag. Jag har ändå köpt in så hennes garderob inte är helt tom.
Passade också på att klippa bort en hel del av mitt slitna hår - skönt! Nästan allt i frysen i huset åkte till tippen, förutom palten som blivit liggande sedan mitt besök i Luleå förra sommaren! Kokade igår och stekte idag. Såå gott!
Mindre gott är den amortering jag upptäckte inför månadsslutet. StV är ju ännu inte såld så övergångslånet/topplånet kvarstår. Fullkomligt oansvarligt av mig att inte ha tillsett full koll på läget i samband med flytten av lånen och tecknandet av nya i samband med allt detta. Blir att jaga banken (igen) imorgon för att reda ut och finna en lösning. Försöker att inte oroa mig - det finns ju inte mycket jag kan göra tills jag får svar och ser alternativen.

Mycket roligare är då dagens pass i Frölunda. När vi precis börjat kommer två till in i salen och ansluter nere i hörnet. Är det inte? Jo, men det är det! Eller? Ja, det är två av mina gamla elever från Stenungskolan! Jösses vad roligt och fick ytterligare energiboost! De var sig precis lika, bara tio år äldre och lika goa som då. Kerstin färdig lärare och Fredrika på gång att bli läkare. Så häftigt! Så mycket har hänt sedan jag stod där och försökte förmedla matematiken och NO:n på så roligt och förståeligt sätt som möjligt. Hoppas jag lyckades med några i varje fall!

Imorgon är det sista veckan innan långsemestern med Lilltjejen. Är dessutom acting för Nicklas men då de flesta gått på semester lär det (förhoppningsvis) bli lugnt. Kommer nog att köra mycket hemifrån.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0