Fredag alltså

Första veckan efter semestern avslutades med ett strömavbrott i serverhallen. Listan med antal system som gick ned var lika lång som ett kvitto från Gekås. Kunde föreställa mig kaoset i warroom så fann det meningslöst att bidra med ännu en aningslös applikationsansvarig som tjatade om information. Tydligen sattes det upp två warrooms. En trappa upp för chefer och nere i källaren för teknikerna. Där uppe var det fullt av kavajer och knäpptyst med skarpa blickar fokuserade på skärmar. Där nere var det fullt av uppkavlade skjortärmar och diskussioner på bruten engelska högt och lågt. Där placerade jag mig men försökte att inte vara ivägen och samtidigt se ut som om jag faktiskt fyllde en funktion, tveksamt vilken.
Där blev jag sedan resten av dagen. De flesta dom var där när jag kom hade varit där sedan ottan. De var också kvar när jag gick. Allt eftersom dagen gick kom det ena systemet igång efter det andra. Den illröda listan blev allt mer grön, och till slut var det bara mina och ett annat system kvar som lyste likt stoppljus i allt det gröna. Typiskt.
Någon timme efter jag lämnat var vi uppe igen.

Fick ju avvika från jobb och incident för att fånga färjan till StV. Gick loss direkt på trappan som av slingerväxterna såg ut att vila därpå. Nöjd att jag fick röjt alltihop och bortkört denna kväll. Imorgon blir det gräsmattan och allmänt röj av gång och rabatter innan vatten och avlopp stängs av.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0