Luleå

I Stockholm blev det kort stunds väntan på nästa flyg. Bland de väntande var såklart många hemvändande och att bara höra dialekten gjorde mig varm och glad inombords. Det slog mig att Anna nästan ser likadan ut som när vi lämnade Strömbacka gymnasieskola år 1995! Tänk om om det varit detsamma för en annan...
Hemma hos familjen Luleå inser jag att mitt nitiska plockande, behov av rena ytor och minimalistisk inredning också undanröjer viss hemtrevnad och personlighet. Och det som framför allt tilltalade mig var det fullspäckade kreativa rummet!
Det var Panduro á la hemma! Allt möjligt för att måla, teckna, brodera, virka, sticka, pärla, limma och sy. Inte bara material utan också böcker, tidningar och annat som inspirerar. En dröm för både barn och vuxna att gå lös på och jag föll för frestelsen och påbörjade en virkning! Dock behärskade jag mig efter bara några maskor. Jag är inte här för att försjunka i ett virkningsprojekt som jag ändå inte kommer att hinna slutföra. Vill jag virka kan jag göra det hemma där jag har gott om egna garn och virknålar.
Ännu en grej som fascinerade mig var Annas pocketvägg!
Febrilt började jag fundera på någon vägg hemma som skulle kunna funka för detsamma. Jag har ju minst motsvarande mängd pocketböcker också men de står gömda i vår lilla korridor mellan rummen. Om detta mot förmodan skulle förverkligas en dag skulle det dock bli en utmaning att bryta den alfabetiska ordningen för färgskalan istället. Men det ser onekligen mer harmoniskt och effektfullt ut på detta sätt.
Ska bara hitta en ledig vägg och vår planlösning erbjuder ju inte så många sådana. Sedan ska man hitta hyllor också då Annas är egentillverkade. Jag som knappt fick ihop en fungerande fågelholk och prioriterar träning framför hem ska inte ens inbilla mig att jag skulle fullfölja ett sådant projekt.
 
Hittade denna trave och tyckte det såg så roligt ut. Johan undrade om de hade aktier hos Apple.Tydligen sakndes det någon kartong också till samlingen. Fast senast nämnde var också snar att påpeka att vi faktiskt inte är mycket bättre. Vår trave med MacBook motsvaras istället av iPads, höhö.
 
Imorgon ska jag hämta en liten hyrbil för en utflykt med Ronja till mina barndoms trakter. Jag är skeptisk men hoppas ett besök på Paltzerian kan få henne att inse paltens fantastiska kulinariska möjligheter. Vill gärna visa henne sommarstugan också, kanske mer för min egen än hennes skull, liksom Pitholm. Ska bli lite spännade faktiskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0