Framme


Så var vi inne i år 2015 och vi är på plats i vår vanliga stuga i Sälen. Pistmaskinen brummar förbi i backen utanför fönstret och brasan sprakar o öppna spisen. Lilltjejen som längtat så länge är redo för backen.

När jag som barn fyllde år fick jag plättårta på morgonen. När de kom gömde jag mig under täcket. Ett år tajmade jag toabesöket när de var på väg. Så länge jag kan minnas har jag funnit det otroligt pinsamt att bli uppvaktad och i synnerhet besjungen. Huga.
När vi nu kom in i sovrummet med "Ja må hon leva" drog hon täcket över huvudet och försvann. När kompisarna sjöng under kalaset gömde hon sig mot mitt bröst. Vi har inget plattjärn så gjorde oformiga små plättar istället. Tadaa!

Har nästan inga bilder i mobilen, bara denna från nyårsafton. Eddie med familj firade med oss och temat var ju sommar. Jag hämtade och skjutsade hem dom från Jörlanda så Eddie också kunde avnjuta de starkare vätskorna. När klockan slog midnatt var jag i backarna strax innan hemmet och fann det riktigt mysigt med nyårdikt på radion och raketer i luften kring mig. Hemma var Lilltjejen ännu vaken men tyckte smällarna var lite otäcka. Jag gick över med våra kvarvarande raketer från tidigare på kvällen till grannen. Tvåminuters-tomteblossen var dock populära. Med hörlurarna till paddan stänges smällarna ute och hon somnade snabbt. 
(Nyss nytt år)

Internetuppkopplingen är på gång. Vi har en kasse med laddare, skarvdosa, DS-konsoler och iPads. Japp. Nicke och Monica har fällt upp sina laptops medan våra än så länge (faktiskt) ännu ligger i väskan. Men jag har faktiskt med mig en bok också. Så det så.
Mjölk ur snapsglas. Ser rätt men ändå så fel ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0