Pållar!


Åh vad roligt det var! Superfina nordsvenskar väntade oss i Svartedalens darrande värme. Förutom Johanna och Mikael var det ytterligare två deltagare. Vi hämtade våra fyrfotadjur i hagen och borstade innan de sadlades.
Jag tilldelades det enda stoet, Josefin. Ovan pockar Johans pålle Hillman på uppmärksamhet.

Väldigt skum känsla att sitta upp första gången. Känslan av att inte ha kontroll och att sitta på en levande varelse!
Längs grusvägar och små stigar genom skogen bar det av. Ett kort besök i sjön för mitt ekipage då Josefin tydligen brukar lägga sig ned oavsett med eller utan ryttare. I värmen hade jag inte haft så mycket emot ett dopp men bada under en brukshäst hade nog inte varit en höjdare. Mellan 560-800 kilo kan gosingarna väga.

En liten paus för fika och vila rumpan. Hon bjöd på något hembakat bröd med getost och purjolök vilket var fantastiskt gott.
Johanna och den andra tjejen hade god ridvana men vi fick ändå alla chansen att både känna på trav och galopp. Första gången hoppade jag som en vante för att sedan "bara" skumpa som en hösäck. Japp, duktigt ont i röven har jag nu!

Efteråt drog vi, Mikael och Johanna, tre med trötta ben och ömma bakdelar till Jörlandas tapas-ställe. Nu var till och med jag så törstig att jag bälgade vatten - efter en inköpt Festis.

Hämtade därefter Lilltjejen på Landet och drog hemåt. Direkt till vår badsjö för att alla avnjuta ett otroligt skönt kvällsdopp. Klockan visade kvart i åtta och termometern 29,5 grader. Jösses.
Smoothie på frysta jordgubbar var inte heller fel.

Imorgon ska Gulingen på lyxbehandling. Lackkonservering och total recond av ut- och insida. Under tiden drar vi till Frölunda torgs blodcentral och ger vårt lilla bidrag. Sedan får vi se vad vi hittar på mer för att fylla dagen tills Gulingen är klar.
Bra dag, bra semester, bra liv.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Såg ut som en riktigt mysig dag!

2014-07-29 @ 23:22:50
URL: http://mscharlie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0