Lite oväntat

Påbörjat Åsne Seierstads bok om Anders Breivik. Släcker och går på toa en sista gång. Sitter där och upptäcker något på skötbordet. Det används inte längre för annat än förvaring, men liggdynan är kvar och där bekvämt ihoprullad ligger -  Lilla grå!
Jag ropar på Johan och ber honom komma och stänga dörren efter sig. Jag går och hämtar lite grädde och när jag kommer tillbaka har han henne i famnen! Hon lapar glatt i sig grädden men försvinner bakom bordet när Johan går. Efter en stund kommer hon fram och dricker upp resten och när hon går mot dörren hamnar hon i duschalkoven när jag reser mig. När jag väl sträckt händerna mot henne är hon kelig som sjutton. Kliar och smeker ett tag innan jag lyfter upp henne. Liksom Gråbröderna i början vill hon snart ner och jag placerar henne på skötbordet där jag gosar lite till innan jag lägger mig igen.
Efter en stund jamar det vid sängen och vi lyckas locka upp henne för mera kel.

Brorsan som redan ligger på min plats blir lite spänd men gör inget. Bror kommer in genom altandörren och upp i sängen, nos mot nos med Lilla grå. Hoppar ner lika fort men jag får upp honom på min sida. Han väser lite mot henne och försvinner. Hör Brorsan morra lite innan han följer efter sin Bror. Lilla grå ligger kvar en stund innan hon hoppar ner.
Det kan vara det vanliga initiala avståndstagandet för en nykomling av samma slag Maja uppvisade mot Bäbis men känner mig ändå lite av en svikare.
När hon nu visat sig lättare att "tämja" än jag någonsin trott ska jag tillse sterilisering snarast möjligt.
Under sista meningarna har hon kommit tillbaka och ligger nu vid min fotände.
Jag tror minsann vi blivit med ännu en katt! Om bara Gråbröderna accepterar henne vilket bara tiden kan utvisa. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0