Klädd


Idag fyllde kusin Hampus tonåring. Köpte en gris och fyllde den till bristningsgränsen med enkronor. Jag frossade i Idas gofika och var osocial.
Förutom lite ärenden under förmiddagen  blev också granen klädd denna dag. Om det är jobb att bege sig ut och hugga en riktig gran är det minst lika mycket arbete att spreta ut varenda liten fejk-kvist på en drygt tremeters granatrapp. För den insatsen kan man avnjuta arbetet längre när man nu klär den tidigare än vad som väl egentligen är seden. Lilltjejen ansvarade av outgrundlig anledning för de nedre regionerna. Sedan fördelade undertecknad lite diskret den belamrande tyngden på de högre regionerna.
Urbota dum tradition när man tänker efter. En gran inomhus som man sätter ljus och grejer i. Är det inte i grunden någon form av fallossymbolik i likhet med midsommarstången? Får roa mig med Google efteråt.
(Ser lite glest ut underifrån)


(Värmekudde)

Har en störig känning i axeln i trakterna kring nyckelbenet. Gör ont bara när jag nu sitter. Vad kan man få där liksom? Burit omkring på Lilltjejen idag och vilken sida har jag henne på mest? Jo, vänster. Får vara lite observant framgent om det kan vara ett samband.

Under besöket hos Lilltjejens kusiner och åsynen av det hembakta blev jag själv väldigt baksugen. Lite julgodis men främst fikabröd och småkakor. Problemet är bara att det inte skulle ätas upp. Johan gillar inget fikabröd förutom kanelbullar och Lilltjejen, tja ska  inta sådant med måtta. Dessutom har allt som hamnar i frysen en tendens att glömmas bort. Kastade två påsar av fjolårets lussekatter häromveckan.
Och förresten, när skulle jag egentligen ta mig tid för denna plötsliga baklust? Tills dess har den nog dessutom hunnit gå över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0