Sista augusti


Lilltjejen skriver shoppinglista. Veckans proviantering avklarad och på vägen hem svängde vi förbi "mammas jobb" som hon säger.
Partilleanläggningens lekrum för att vänja henne vid eventuell barnvaktsbrist. 
Också kul att komma hemifrån en extra stund, för oss båda. Skulle ju slippa den  frustrerande känslan om jag såg till att aktivera oss, men lika svårt att ta sig ut och träna, lika svårt har jag att aktivera mig med Lilltjejen.
Johan som nu är på väg hem har dock inga som helst problem att aktivera sig med henne. Om jag är den som står för den praktiska omvårdnaden förvaltar han aktivering och lek med bravur och extra allt. En rollfördelning som passar mig väldigt bra men blir en utmaning när det blir helger som denna med bara hon och jag.

En kille på något fler år än Ronja är också här i rummet. Jag förundras över våldsamheten i hans lekar. Hur mycket är arv och hur mycket är miljö? Hon har också de "minions" han slår, kraschar och skriker med men leken ser helt annorlunda ut. För en sekund blir jag extra tacksam över min tjej och de lugnare lekar hon utövar. Och då menar jag med tanke på mina öron.
(Krigsoffer)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0