Första semesterdagen

Har knappt varit anställd en vecka och plockade min första semesterdag idag. Försöker maximera Trevor och Rachaels besök och vädret hjälper till genom att visa sitt typiska utbud, ömsom sol, lite blåst, regn och gråmulet och mera regn följt av lite sol.
Igår blev det Marstrand och Carlstens fästning som av någon anledning inte hade guidade turer på engelska, såvida man inte pröjsade 950 spänn. Riktigt dåligt måste jag säga.
Så vi guidade oss själva innan middag på ett ställe på A med snåla portioner förutom soppan som fylldes på om man ville.
Idag blev det shopping för både amerikanarna och mig medan Johan och Ronja åkte till Landet dit vi senare anslöt. Vi käkade intetsägande lunch innan vi skiljdes åt och jag fick äntligen chansen att uppdatera garderoben lite men hade behövt mera tid! Det har ju hänt en del i Nordstan sedan jag var där sist, så längesedan var det jag var inne i stan för shopping. Började halvkasst med att shoppa åt Lilltjejen och sedan träningsbyxor innan jag skärpte mig och gick på vardags/arbetskläder. Hann hitta några basplagg i form av vita och svarta t-shirts samt svarta byxor av märket Stockholm på MQ, exakt likadana som de jag har fast inte urtvättade med gråslitet knä (ingen aning hur det gått till). De gamla köpte jag för att ha till kavajen och/eller skjortan som ordningsvakt och dessa köptes för kontoret. Skjortan och kavajen tillhör tyvärr plaggen som av mystisk anledning krympt och nu stramar över axlarna. Synd framför allt för kavajen som jag verkligen gillade, fast hade ändå inte kunnat använda den då väster bröstficka var totalt sönderstucken av brickan.
Skulle gärna vilja ha en skjorta men damavdelningarna erbjuder ju bara vita eller vita med rysch och pysch. Provade en herrskjorta och kavlade upp ärmarna. Verkligen skönt plagg men vågade inte hugga utan ett omdöme.
Får försöka hitta ännu ett tillfälle att shoppa vidare på egen hand, för med Ronja är det omöjligt.

Nåväl, vi sammanstrålade och styrde Gulingen till Landet där det blev grillmiddag och promenad till vattnet där Lilltjejen fick öva in kastarmen. Hon och jag tog så Saabis hem för nattning så de övriga tre kunde bli kvar hur länge de ville. Imorgon eftermiddag åker de hem igen och jag vet en Lilltjej som kommer att fråga efter dom ett bra tag sedan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0