Sommarland

Syster med familj planerade återfärd via Skara Sommarland idag. Om vädret var bra skulle vi haka på, vilket det var så vi gjorde. Åtta på morgonen föreslog de att vi skulle vara iväg. "Ha!" Tänkte vi med de sena uppstigningar de haft under besöket, inte alls avundsjuka på deras långsovande barn.

Ingen frukost visserligen men innan klockan passerat åtta hade de fixat matsäcksmackor åt undertecknad med familj och lämnat bygget. Ungefär då klev en nymornad och förvirrad Johan ut ur duschen.
Men då vår avkomma må vakna tidigt blir hon istället inte det minsta åksjuk, så nästan samtidigt var vi framme i Skara - med bara en av de två packade väskorna med. Så det blev att börja shoppa badkläder och badlakan.

Helt ok nöjespark, men som väntat var Lilltjejen för liten för nästan alla attraktioner. Likaså var badet rätt meningslöst, för även om minsta avdelningen som var lämpligast för henne, också var helt ok, så kan det ändå inte summeras som mer än en dyr dag med stress, bök, köande och svettande för att vada omkring i sol- och kissevarmt vatten en halvtimme, och då ständigt orolig för att det frånvarande nummer två skulle ske. Nej, den blöj/badbyxan låg kvar i den kvarglömda väskan i hallen, och nej souvenir/badklädesbutiken hade enbart baddräkter. Och varför bikini på en tultande bebis? Många sådana och väldigt få badblöjor. Baddräkter eller bikinis på flickorna, vad hände med bara underdel/badblöja på flickor? Nej, orkar inte ge mig in i den debatten, jag har varit på nöjespark med min tvååring.

Det mysigaste/roligaste var nog matningen av de otaliga koi(?)-fiskar som kunde ske tack vare förutseende syster som roffat åt sig extra tortillabröd från buffebordet till Tjejen att äta senare. Som oftast när det är mycket folk och aktiviteter kring henne så äter hon värdelöst.
Vädret kunde ju knappast ha blivit bättre men följaktligen blev också folkmängden därefter. En väldans massa folk och skrämmande många överviktiga barn. Nästan så jag vill kalla det snudd på barnmisshandel när man ser barn knappt äldre än Lilltjejen med mage hängande över badklädeskanten och hals reducerad till ett intet. Och så alla dessa rökande föräldrar. Fy fasen alltså, tvi vale!

När alla Facebook-föräldrar lagt ut mysiga solbilder med glittrande vatten och skrattande barn, kom jag hem med före- och efterbilder. Tog när vi var på väg in och sedan på väg ut. Det var Lilltjejens första besök på Skara sommarland det. Hon var så trött att hon nästan somnade på pappas axlar och somnade definitivt från jag lyfte ned henne och placerade henne i bilstolen.

Jag kände mig ungefär lika pigg vid Alingsås men vaknade till och fixade middag, tvätt, dammsugning och renbäddning innan dusch och lite ViPR-plugg framför datorn. Johan slumrade i fåtöljen, badade avkomman och har nu somnat under nattningen. Jag ÄR sketastrött men känner att jag liksom senaste två veckorna haft svårt att somna, skitstörande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0