Fredagstrött

Ja jistanes vilket spektakel. Stressade föräldrar med motsträviga avkommor som mutats in i lucialinnen och tomtedräkter. "-Se vad fina alla andra är i sina dräkter, ska inte du också ha din nu?" I Ronjas ålderskategori var det i varje fall föga förståelse över ståhejet hos flertalet. Förvirringen var total när vi gick in på dagis där de skulle samlas och hon inte fick ta av sig som vanligt. I förvirringen slussas hon snabbt iväg med de övriga ut genom bakdörren och vi fogar oss till den resterande anonyma samligen i mörkret. Så kommer de travande. De äldre sjunger stolt, iklädda ljuskronor och fotsida dräkter och genom barnarösterna hör man "-Jag vill till mamma" och ledsna frågor. De radas upp på trappan och som rådjur i strålkastarljuset står de så där i smattrande kamerablixtrar.
De äldre förstår, sjunger entusiastiskt och med tydlig glädje, men är det egentligen meningsfullt att så små som två-tre åringar lussar?
 
 
Kör grönt!
Fick med mig en kompis hem från jobbet. Från och med tisdag har vi inte längre några fasta arbetsplatser så alla personliga saker och växter är bara att avyttra. Hej gymnasiet och plåtskåp där alla ens pinaler nu ska rymmas. När Eva-Karin var chef införskaffade hon ett antal gröna gruppmedlemmar. Denna drog nitlotten och fick följa med mig hem för att dö den utdragna torkdöden.
 
 

Johan tar med Lilltjejen på innebandyträning så jag kan skynda till Lerum för julrelaterade ärenden. Småhostar i fotoaffären och en anställd berättar att en rånare(?) sprayat tårgas vid intilliggande Systembolaget. När jag lämnar visar en lapp på de stängda dörrarna att ett överfall ägt rum. Happ.
 
Varmkorvsmiddag innan jag ger mig in bland övriga helgprovianterande. Det är ganska skönt att lufsa på där inne i godan ro. En liten egenstund med scannern som sällskap.
 
Imorgon ska Johan och Tomas på den där hockeymatchen jag köpte biljetter till. Innan dess ska vi bjuda Monica och Tomas på sen lunch. Därav bryter jag nya kulinariska gränser. Föreställde mig något sötpotatisliknande och inte de ingefärsformade knölarna som dessa Jordärtskockor tydligen är.
Gillar som sagt Ica Kvantum i Lerum. De har en personlig touch som ger uttryck i sådana här kuliga saker. Lånevantar för att ta kalkonen ut frysen? Hahaha!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0