Golvläge

Som rubriken, visserligen på madrasser men faktum är att Lilltjejen inte har en riktig säng i beteckningen riktig säng. Funkar alldeles utmärkt, framför allt när hon rullar över kanten.

Fick ett ryck i affären och köpte mandelpotatis - för att göra palt! En kille ringde in och tävlade på radion igår. Han var på väg hem efter besök hos föräldrarna i Piteå och dialekten var omisskännlig. Sög till lite av saknad trots att det var så många år sedan jag bodde där, nästan halva livet. Det är något med den där dialekten.

Såå gott med palt, och eftersom jag inte är så beroende av fläsket inuti funkar det nästan bättre med det stekt vid sidan av. Tyvärr föll det inte Lilltjejen i smaken, de göteborgska generna sabbade mina planer. Men med tiden ska jag nog få henne att förstå!
Det är inte ens en handfull gånger jag gjort palt under min livstid vilket är oförståeligt med tanke på hur mycket jag gillar det. Men när jag så står där och skalar de femtioelva potatisarna blir det plötsligt högst förståeligt. Om någon annan stod för skalningen hade jag haft palten på menyn betydligt oftare, men med tanke på att Johan gillade det ungefär lika mycket som blodpudding så hittar jag ingen skalare där.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0