Hm...

Alltså, jag är ju inte så haj på det här med blommor och sånt men vill gärna ha sådana ändå. Snappade upp någonstans att orkidéer mår bäst av att ignoreras, men försöker ändå inte denna säga mig något? Eller är det meningen att de ska se ut att utveckla ben för att rymma sin kos?
Jag plockade fram saxen och trimmade lite, snipp-snipp! Det går väl bra?


Kommentarer
Postat av: Anna i gbg...

Dom där som sticker ut är luftrötter och jag tror att man helst ska låta dom vara. Dom som torkar och blir bruna/gula, dom kan man klippa bort, men jag tror man ska vara lite försiktig med att klippa bort dom "friska" luftrötterna. Hoppas den inte blev ledsen nu av ditt trimmande, men det lär du väl bli varse ;-) Har läst nånstans att den kan vara för blöt om den släpper iväg för mycket luftrötter, men jag vet inte om det stämmer. Dom ska inte vattnas för mycket. Jag brukar ställa krukorna i vatten, "bada" dom i 30 minuter kanske var 10-14 dag eller så. Ger dom lite orkidé-näring ibland och dom verkar stormtrivas med det- den ena har blommat sen januari/februari nu :-) Jag har visserligen bara en sort- den som kallas Brudorkidé, men jag tror dom flesta orkidéer funkar på samma sätt :-)

2012-09-01 @ 11:09:53
Postat av: Linda till Anna i gbg

Uh-oh! Hoppas att DOM inte blev ledsna av mitt trimmande, alla fem! X-) Men det kanske ligger något i det där med mängden vatten för av någon anledning fick jag hälla bort vatten ur deras krukor. Hm.

2012-09-02 @ 12:26:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0