Berikade?

Hamnade bakom en bil med ett tryck på bakrutan: "Mary Kay - Enriching women's lives", berikar kvinnors liv alltså. Som jag har förstått är Mary Kay ett kosmetikaföretag som säljer sina produkter på samma sätt som Tupperware, via "hemmaförsäljningspartyn".
Medan jag kilometer efter kilometer brummade där med denna slogan mitt i synen kunde jag inte låta bli att bli allt mer störd på den. Jag är ju då liksom en kvinna. Visserligen en som inte använder kosmetika men jag kan tänka mig att företaget säljer vanliga hudkrämer också (de skulle säkert bli förolämpade av att bli kallade "vanliga"). Eftersom jag använder hudkräm ibland på mina fnasiga (och orakade) ben kan jag väl till nöds anses som en målgrupp till Mary Kay - kvinna som använder hudkräm.
Okej, på vilket skulle de då berika mitt liv? Att berika anser ju jag innebär en tillförsel av något som av utövaren/användaren uppfattas som positivt "utöver det vanliga". Ett exempel: Jag är väldigt förtjust i min Guling som en trogen läsare nog inte missat, men den har inte tusen hästkrafter under huven, genererar verkstadsräkningar lite oftare än önskvärt och luktar skumt vid fuktigt och varmt väder. En Volvo XC60 direkt från fabrik med de där tusen hästkrafterna under huven, den hade berikat mitt kvinnliga liv! Notera att vi inte snackar ekonomisk berikning i detta exempel då bara ett däck till en XC60 väl kostar som halva Gulingen.
 
Så med detta utlägg ovan undrar jag så vad Mary Kays produkter skulle tillföra som vilken vanlig hudkräm som helst i den medelkvalitativa skalan skulle åstadkomma för mig som högst ordinär, eller kanske snarare ointresserad användare med torra ben. Bygger de upp musklerna på ett fantastiskt tv-shops reklammässigt sätt? Blir det lättare att gå i trappor? Motverkar åderbråck? Dämpar myggbett? Blir fästingsäkra? Tar de bort de där ärren från taxen som bet mig när jag var ute på inlines?
 
Enda anledningen jag själv kan se som berikande för en kvinna i detta fall är om denna lider av någon form av skada eller fysisk åkomma. Grov akne kanske? Utslag till bröllopsbilderna eller ärr från misshandel eller olycka. Är jag helt ute och cyklar, eller bara allmänt svår och bråkig? Ni Mary Kay användare där ute, känner ni er berikade för att ni använder just deras produkter?

Kommentarer
Postat av: Anna i gbg...

Men... jag som skrev en låååång kommentar här... försvann den nu? Eller tänker den dyka upp om en stund, när den rantat runt i cyber ett tag???

2012-09-03 @ 08:47:01
Postat av: Camilla

Lite intressant info är att Mary-Kay Ash föddes i USA 1918 o hon startade ett företag för att ge kvinnor möjlighet till en egen karriär. Hon ville att kvinnor skulle kunna få en egen ekonomi o en möjlighet att själv styra över sina arbetstider o samtidigt kunna ha en familj. Det du läste på bilen syftar främst till möjligheten att få en egen karriär som man själv kan styra över. Men det är nog många som tror att dem bara menar att berika genom smink.

2012-09-03 @ 09:18:44
Postat av: Linda

*Anna i Gbg:* Nej inget ännu i alla fall, det är SÅ irriterande när sådant sker! Numera kopierar jag alltid innan jag publicerar utifall..

*Camilla:* Ja jag tolkade slogan helt med tanke på att produkterna åsyftades! Tänkte dock en tanke att de faktiska säljarna nog berikades med tanke på att de är rätt dyra va? Men grundarens tanke var ju bra förstås. Dock lär nog de flesta tolka slogan just som jag, eller de som jag som har noll koll! :)

2012-09-03 @ 17:23:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0