Liten hand i min

Johan lägger plattor i köket. Förra gången anlitade vi proffshjälp men nu ska han alltså göra dessa själv.
Jag ligger här på golvet med Lilltjejen på andra sidan spjälorna. Hur funkar det egentligen när man byter till vanlig säng? Jag ser ju bara framför mig hur jag trycker ner henne i sängen för femtiotredje gången på en kvart.

Nåväl, det reder sig nog. Vi har i alla fall haft en heldag då Johan haft match, aktiviteter och avslutning med Bergumsklubben. Eller ja, avslutning och avslutning då de håller på året runt, men nu är det inga fler matcher och träning endast fredagar för Johans del.
För oss blev det en tur till Bäckebol för inköp av någon sådan där Fogkam eller vad det nu hette som behövs för att lägga plattor. Velade vid glödlamporna då de nya energivarianterna har helt andra watt-tal än man är van och ingen konverteringstabell någonstans! Dyr som snor var den men ska visst hålla i tio år. Så lätt med sådana garantier för hur många behåller egentligen sina lampkvitton för att etthundrafemton månader senare slänga på disken med ett triumferat "Jag visste det!" ? Och orka reklamera en "glödlampa" (ja de kallas väl inte ens så längre?) efter lika lång tid som ens blöjbärande avkomma hunnit bli klar för sin första skoldag?
Hur som helst tyckte jag att en tvåwatts nytidslampa blev bra bara för att komma hem och upptäcka att jag skulle haft stor sockel.

Utöver det misslyckandet blev det lite nya kläder till min ännu blöjbärande avkomma samt tre-för-två trosor för mig. Jag uppdaterar trosparken ungefär lika ofta som noshörningen ömsar skinn. Då elasticiteten är motsvarande hundratreåriga tant Astas tuttar och liksom dessa hamnar vid knävecken brukar jag inse att de gjort sitt. Därför är det alltid svart som gäller då de inte kan bli grådaskiga föredetta-vita. Ekonomiskt så det förslår och lika icke-sexigt, men med tanke på Johans kalsongutbud kan man väl vara positiv och säga att vi matchar varandra! Det finns roligare och definitivt mer nödvändiga grejer vi kan spendera pengar på. Kamremsbyte till exempel! Blir att boka tid för Gulingen imorgon. Vi beslöt att låta den hänga med ett tag till, lappa och laga istället för att byta ut den. Omkring femtusen för kamremspaketet och så ska han få kolla upp var oljeläckaget sitter. Att pytsa i en flaska en gång i månaden är kanske inte så hållbart i längden, men där har vi en ännu ospecificerad kostnad till. Tänk vad många omgångar läckra "undisar" DET skulle bli!

Ny börjar det likna nåt intill mig så avslutar med några bilder från dagen. En nyss uppvaknad Lilltjej som sedan får ett mellanmål i form av äpple innan vi går ut i eftermiddagssolen för promenad till Bergumsvallen. Äpplet hänger med i hinken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0