Horisontalläge

Så var ännu en vecka avklarad i ett huj. Har lärt mig en ny term kallad "The great firewall of China" grundad på det faktum att ett antal webbsidor blockeras av det stora landet i öst. Jag har ju hört om det men inte själva begreppet. Denna vecka blev det synnerligen påtagligt när en av mina webbaserade applikationer verkar drabbas också. Att den är "hostad" i USA kan ha viss betydelse, men vad gör man? "Ursäkta mig Kina men kan ni släppa in den här webbadressen igen tack?"
Jag kan inte låta bli att fascineras av tekniken och hur den fått vår värld att krympa. Ena stunden har man telefonkonferens och uppkoppling så de ser min skärm i Toronto och Winnipeg Kanada. Andra stunden mailar man med en i Kalifornien för att i den tredje maila med folk i Beijing! Jag behöver hjälp med datorn och en ryss i Kazan kopplar upp sig och jag kan bara förundrat se på medan någon annan kontrollerar min dator. Det plingar till och en fråga dyker upp från Malaysia medan jag sitter i nytt webbmöte med någon i Indien. Visst är det intet nytt men jag är ändå så grymt fascinerad! Är det verkligen bara jag som tycker tekniken är fantastisk?
Det var ju ändå inte SÅ längesedan det bara var vanlig telefon och brev med porto att välja på.

Ämnesbyte.
Läste att tillståndsmyndigheten är på krigsstigen och återkallar ordningsvaktsförordnanden från de som inte arbetat i den nya uniformen. De som fick sina förordnanden efter första december 2010 måste bära nya uniformen sedan januari 2012. Jag och de andra som tog förordnandet innan har undantag till december, ännu en anledning till att jag inte förnyade mitt förordnande. För få arbetade timmar och utan att vara bunden till något företag som bidrar till kläder var det ren förlustaffär att lägga tusentals kronor på förordnande och uniform. Dessutom var de inte särskilt snygga heller, heh. Tanken är dock bra med den enhetliga klädseln då det blir lättare att identifiera ordningsvakten. Exempelvis blir risken mindre för påhopp bakifrån om man står böjd över en gärningsman "för att man såg ut som en annan gäst och inte ordningsvakt".
Nåja, vet inte varför jag kom att tänka på det nu egentligen. Tänker förstås på det ibland då jag saknar det extraknäcket med bra kollegor och bra uppdrag. Fast nu slipper jag bära båtmössa!


Kommentarer
Postat av: Camilla

Hej! Var läste du om indragna tillstånd? Vill visa Denis. /Camilla

2012-10-12 @ 22:28:07
Postat av: Camilla

Hej! Var läste du om indragna tillstånd? Vill visa Denis. /Camilla

2012-10-12 @ 22:28:07
Postat av: Linda till Camilla

En väldigt bra blogg jag följer som skrivs av en o-vakt här i stan: www.ovblog.se

2012-10-13 @ 08:27:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0