Röjarsöndag

När det vankas besök brukar man kanske försöka röja undan det värsta. I alla fall så gästerna slipper förrymda ärtor under fötterna och Duplo-bitar i soffan. Nu krävdes dock ett större krafttag i gästrummet som så många andra outnyttjade ytor förvandlats till förråd. Gick igenom Ronjas rum också lite halvhjärtat medan allt vi samlat på oss i gästrummet massakrerades fullständigt. Jag hittade en glömd (förträngd) megakasse med byxor som krympt och som jag nu ser i vitögat och avyttrar. Svägerskan med ämnesomsättning som en Näbbmus (googlade djur med hög ämnesomsättning) och avundssmäcker lekamen ska ta en kik så jag kanske slipper dumpa dom allihopa.

Lade ut lite inredningsgrejer på Blocket varav en av två speglar hämtades för en timme sedan. Blir vi inte av med resten för dom struntsummorna blir det returmarknaden nästa.
Gamla ordningsvaktskläder går ju inte att skänka så det blev adjöss med dom, men brudklänningen vete tusan vad jag ska göra av. Liksom pappas gamla skinnjacka har jag inte hjärta att avyttra dom - inte ännu i alla fall. Mattor, Lilltjejen urvuxna kläder, pryttlar och skor ja jösses vad mycket skit man samlar på sig! Och liksom den där matresten man låter ligga i kylen tills den är möglig och kan slängas med gott samvete, hivade vi upp diverse "bra-att-ha"- grejer på vinden. Hopplöst.
ÅNGEST den dagen det blir dags att ta itu med den!
Men vi fick i alla fall rensat i två rum och fullföljt UTAN att låta det mellanlanda någonstans. Annars brukar det lätt bli så att man tycker sig vara skitnöjd med att ha röjt ut till exempel förrådet så det är rent och snyggt men allt ligger istället i hall eller kök i väntan på att sorteras och prydligt stuvas undan. Efter någon vecka är ambitionen borta och man slänger tillbaka skiten med tanken att "Nästa gång, då j--ar!"

Men i vilket fall, nu finns det plats för syster och familj när de kommer. Vi skulle nog behöva besök lite oftare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0