Kvällning

Så ligger man här igen, på madrassen intill spjälsängen med en Lilltjej i som ligger med armar och ben rätt upp i vädret. Inte så trött men ändå ganska trött. Motvilligt trött kanske man ska kalla det.
Vad är egentligen status nu på våra fronter? Lilltjejen klättrar upp och ner från stolar och allt annat tänkbart, tycker om att stå på stol intill köksbänken när man fixar mat samt behärskar gaffel och sked riktigt bra. Visst blir det kladdigt så det förslår men jag hanterar det bättre än förväntat - med en helsickes massa hushållspapper.

Jag och Johan går rätt bra, de stunder vi nu träffas. Veckorna är ju som de är med de aktiviteter vi valt att prioritera. Och med fotbollssäsongen nu blir det än mer både för hans fotbollstjejer som har match varje helg samt GAIS-matcherna nästan varje vecka. Jag får ett combatpass mindre i veckan i sommar i och med att Angered plockar bort den från sommarschemat. Jag hade ändå tänkt avsäga mig den då jag tycker hela helgen blir låst.
Ibland kan jag fundera över om vi har för mycket egna aktiviteter på bekostnad av vår gemensamma tid. Förutom helgen är det bara måndagarna vi har kvällar tillsammans, och jag försöker klämma in box impact de dagarna. Lite svårt dock när den bokas full på nolltid men till nästa vecka har jag nu en ordinarie plats.

Men som sagt så går det ganska bra ändå, inte som förut men åt rätt håll. Han går fortfarande på sina samtal men vi hinner aldrig prata om dom vilket är synd. Eller snarare så prioriterar vi det inte vilket nog är dumt. Jag är i alla fall fortfarande nöjd med mitt val att inte fortsätta med mina samtal. Det är lite svårt att definiera vad som inte är som förut men det är nog främst den känslomässiga biten för mig.

Så något betydligt mera konkret, hoppar helt brutalt från känslor till materiella saker. Det har regnat hela dagen idag. Jag ligger i soffan med Lilltjejen bökandes runt efter dagishämtning och hör så det typiska ljudet av vatten som träffar ett spänt tyg. Det läcker från takfönstret.
När vi köpte och besiktade huset noterade vi fuktskada i sagda fönster. Enligt säljaren var det från ett tillfälle, orkanen Gudrun i kombination med mycket löv kring fönsterkarmen. Mätningar gjordes och ingen fukt påvisades. Nu läcker det alltså igen och det regnar visserligen men inte mer än det gjort många andra gånger och det stormar framför allt inte. DET är oroväckande. Är det inte buktande klinkersplattor är det bråkande diskmaskin eller läckande tak. Vem sade att det är billigare att bo i hus än lägenhet? Saabis ska servas på onsdag där bromsar måste bytas. Hur vi vet det? Det omisskännliga ljudet av metall mot metall när vi bromsar...
Gulingen ska ju också få bromsen fixad, kamremspaketet bytas och nämnde jag de två sommardäcken på Saabis som aldrig i livet går igenom vilken besiktning eller poliskontroll som helst?
Och så juristen som kräver pengar för lägenhetseländet i Portugal, historien utan slut. Har ni hört något så gnälligt någon gång?
Men vi har hyggliga skatteåterbäringar att vänta i alla fall, tack och pris.


Kommentarer
Postat av: Anna W

Att du ids sitta där inne med henne. Här bökas det på i nån timme efter vällingen. Skulle jag sitta där skulle det ta det dubbla... ;-)



Det är inte roligt med utgifter.

2012-05-14 @ 23:10:15
Postat av: Linda till Anna

När man har sin iFån är det ganska lugnt att ligga där tills hon somnar faktiskt. Då tar det allt från en kvart till en timme om det vill sig illa.

2012-05-15 @ 07:39:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0