Nattning

Fick sällskap till nattningen! Synd att Lilltjejen inte somnar lika snabbt och lätt som Brorsan bara. Ännu en dag med väder som skiftat mellan regn, sol och rejäla vindar. Vår nya cacheserie "Downtown Olofstorp" har nu fått ett antal besökare. En av dom råkade dock ut för något riktigt tråkigt. En cache ligger vid en genväg mellan två områden där stigen mynnar ut vid en grusväg som jag trodde ledde upp till ett fåtal mindre bostäder av typen sommarresidens som ännu inte "omvandlats" till permanent. Ingen skylt om vare sig återvändsgränd eller Privat väg finns. Denne cachare parkerade bilen där och åkte på en boende som rent ut måste haft en skruv lös! Kanske föraren kört vilse? Vill ställa en fråga? Behöver hjälp? Nej, cacharen hinner inte säga ett pip förrän den boende rent ut flyger på denne, skriker att det är en privat väg, hotar med polis, att registreringsnumret är noterat, sliter i dörrarna och gormar okvädningsord och smädelser.

Jag har ju sedan länge slutat att förvånas men kan ändå undra ibland. Vad är det för fel på somliga människor? Hur går deras tankegångar? Kan de ärligt rättfärdiga sina handlingar för sig själva? Mitt resonemang är ju att vissa saker bara inte går att förklara. Vi vill gärna ha förklaringar till allting, handfasta ting som kan hjälpa oss förstå. Denna surkärrings beteende vida överstiger "en dålig dag" med brända frukostfrallor, tvättmaskin som havererade, femton Jehovasbesök och karlsloken som vägrade klippa gräsmattan, gå ut med soporna, trimma häcken, ta på rena kalsonger och köpa rätt sorts blommor i affären! Om det så handlar om illvilligt beteende eller onda handlingar tror jag somliga inte har annan förklaring än att dessa personer bara är på det sättet. Helt enkelt. Varför inte liksom? Bara för att vi andra behöver en förklaring, behöva förstå. För om man förstår och finner förklaringar kan man också göra något åt det. Förebygga, lättare acceptera det ofattbara för att det ju finns en orsak. Men nej, jag tror inte det. I somliga fall ja, kanske till och med de flesta. Men i några tror jag inte det. En del tänker och känner helt annorlunda än vi andra. Det vi sorterar in i facket "normalt" har de andra preferenser för. Det är ingen ide att försöka förstå, analysera och diagnosticera dessa människor. Det är slöseri med tid och det är de garanterat inte värda.


Kommentarer
Postat av: Stoffe

Kan bara meddela att på jobbet märkte jag inte av några som helst skiftningar i vädret.
Jag kan inte påstå att jag tittade ut genom fönstret en enda gång, utom fönstret bakom min rygg, men den visar ju inte så mycket.
Men fick en del gjort idag trots allt. Imorgon blir det mer gjort än idag, men mindre än i övermorgon :0)

2012-07-16 @ 21:18:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0