Efter ännu en combat

Ni vet de där filmerna där tjejen blänger på sig själv i spegeln, arg på sig själv, arg på världen och bara tar stora kökssaxen och klipper av sig håret? Jag tror det var något sådant stackars Anna såg framför sig när hon fick mitt sms där jag proklamerade att jag kapat över en decimeter av håret.
Jag lät dock en frisör göra jobbet, en stackars kille som väl sällan haft en mer oengagerad kund. Jag lät han göra precis som han ville med förbehållet att jag skulle kunna få ihop det till min älskade svans.
Mina besök hos frisören är ju inte särskilt täta och en följd av detta tillsammans med det faktum att Johan haft en förkärlek för långt hår blev att jag plötsligt fått väldigt långt hår. För långt i mitt tycke då man fått komma upp i halvsittande för att byta sovställning utan att vrida av sig nacken på grund av fastklämt hårelände. Och då ska vi inte tala om golvbrunnen i duschen, eller golvet när jag borstat mig!
Men av hänsyn och för att tillmötesgå Johan har jag låtit längden komma längre och längre ner på ryggen . No more. Kalla det upproriskt, barnsligt eller vad du vill, längden är ett minne blott och jag kan precis få ihop det i en käck liten svans. Skönt!

Jag har upptäckt att jag inte är så tom ändå, att jag fortfarande är arg och fruktansvärt besviken. Det är bara för att jag inte råkar ha föremålet för allt detta i min närhet som jag går ner i känslodvala och är tillfreds för mig själv. För jag märker när jag får sms med meningslösa plattityder, hur ilskan kommer tillbaka. Ja, det känns tillfredsställande att få läsa hur han saknar mig, vilket tomrum det är utan mig och hur han behöver mig. Men när han skriver att han bara kan säga förlåt och hoppas på att kunna jobba tillbaka mitt förtroende blir jag rosenrasande. Tror han verkligen att det räcker? Förlåt och så lagade middagar och rent hus? Jag vill ha SVAR, jag vill ha FÖRKLARINGAR på hur han kunde göra så här? Vad han tänkte? Hur han tänkte? Varför han gjorde det trots att han visste vad han riskerade? Han är ju inte dum i huvudet, eller hur? Handlingar ger konsekvenser, är de värda det? "Konsekvensanalys" som han själv tyckte om att citera Stieg Larssons Salander. Han borde ha ägnat sig lite mer åt den varan!

Ja, jag vill också ändå höra dessa plattityder, hur mycket han saknar mig, hur meningslöst allting känns och hur mycket han ångrar sig. Det kan jag aldrig höra nog utav, men utöver det vill jag ha dessa svar! Ska det vara så förbannat svårt? Han har ju haft HELA vårt äktenskap, nej förresten, hela vår tid tillsammans att begrunda sina handlingar. Men då han uppenbarligen inte verkar ha gjort det kan jag inte dra annan slutsats än att han inte haft några samvetsbetänkligheter över huvudtaget. Inget samvete = ingenting att begrunda. Hela denna uppenbara nonchalans av vårt äktenskap, av mig gör mig så arg, besviken och vad jag nu inser - uppgiven.
Jag har tappat all tänkbar respekt för honom, hårklippningen var en mikroskopiskt litet statement som bonus för att slippa trasslet, men jag märker hur mina tankegångar beträffande honom blivit på gränsen till trotsigt barnsliga. All hänsyn är kastad överbord, jag skiter fullkomligt i vad han kan tänkas tycka och känna beträffande vad jag säger och gör hädanefter. Han hade mig till hundra procent. Det har han inte längre. Grrr!
 
 Nu ska jag ta min väldigt trötta kropp, lägga mig i soffan och koppla bort allt vad karlslokar heter.


Kommentarer
Postat av: Anna

Haha, jo det var ju just den bilden jag fick! Kram!



2012-01-10 @ 21:20:01
Postat av: Lilla jag

Jag har följt din blogg ett tag, har själv en son i samma ålder så tycker det är intressant!



Jag har varit imponerad över att du tagit tag i dina problem när lilltjejen var liten. Starkt!



Jag trodde aldrig jag skulle läsa det jag nu har läst. Det verkade så bra mellan er. Vad jag däremot känner är, om ni skall försöka rädda allt, kanske mycket för lilltjejens skull, är att han måste få hjälp.

Många kanske tycker du borde be han dra. Men har ni det bra egentligen och för tjejens skull, så är inte det självklart för mig. Men som sagt, då måste han få och vilja ha proffesionell hjälp. Är han villig att ta det samt gå i familjeterapi så kanske det KAN lösa sig.

För tyvärr verkar han ha ett problem och kanske kan det lösas. Om han vill.

Det kan faktiskt vara så att han på riktigt har kommit till insikt nu när det uppdagades.



Men först kanske ni båda behöver samla er, och du fundera över om du VILL överhuvudtaget. För skall det lösas, så skall det lösas. Inget halvdant :)



Jag håller tummarna för att det löser sig på ett bra sätt. Låt inte er underbara tjej komma i kläm! Men han verkar faktiskt vara en fantastisk pappa. Det skall du vara glad över :)

2012-01-10 @ 22:10:59
Postat av: Thomas

Du skriver och uttrycker dina känslor o tankar mycket bra!!!

2012-01-10 @ 22:13:25
Postat av: Kaja

Knäppis! Men, jag tror inget utan bildbevis! ;-)

2012-01-11 @ 07:49:58
URL: http://kajadesign.blogspot.com
Postat av: Linda till Lilla jag

Hej och tack för dina ord!

Ja utan hjälpen där i början hade nog mycket varit annorlunda i min relation till Lilltjejen nu. Jag är på rätt väg och så kommer denna grej som tyvärr påverkar anknytningen negativt. Jag vill ju inte att hon ska komma i kläm men märker hur jag känslomässigt fjärmar mig från också henne nu.



Visst hade vi märkt av vardagskampen med Lilltjejen trots att hon ändå är så snäll, men ja, jag tyckte ju också att vi hade det bra, har haft hela tiden.

Han säger ju att han vill göra vad som helst för att reparera detta, men jag hoppas att han själv ska komma till insikt att det behövs mer än förlåt och städat hem. Jag är öppen för extern hjälp (som ni som följt min blogg vet), men vill inte att det ska ske på mitt initiativ. För att bli hjälpt måste man väl själv inse att man behöver den eller? lite så resonerar jag i alla fall.



Men ja, han är en fantastisk pappa så känner varken samvetsbetänkligheter eller oro att lämna henne i hans vård. Det var i alla fall en aspekt innan Lilltjejen som uppfylldes.

2012-01-11 @ 09:39:17
Postat av: Lilla jag

Jag håller med. Känns som att han skall föreslå det. Ibland kan man säkert dock behöva att någon nämner det för att komma på tanken.

Men man måste själv inse och VILJA för att det skall funka, tror jag.



Jag förstår att du avskärmar dig från henne nu. Jag hoppas dock det löser sig så du blir en bättre mamma än din mamma var mot dig. Men det tror jag! För du har bett om hjälp tidigare.

Du inser också att det var ett problem, och att komma till den insikten är strongt. Då har man något att jobba på. Det är inte många som inser det, eller vill inse det och berätta det det andra.

Jag tycker att du är jättestark och verkar ha en jättebra självinsikt!! =))



Jag håller alla tummar att detta löser sig till det bästa!! Speciellt för lilltjejens skull!

2012-01-11 @ 12:46:01
Postat av: Linda till Lilla jag

Ja det kan nog vara så, och visst måste man själv vilja för att det ska bli meningsfullt.



Tack än en gång! :o)

2012-01-12 @ 09:27:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0