När husse är borta...

Jag vet, duken är förskräcklig och ett tydligt exempel på att jag är inredningsanalfabet! Men den skyddar mot yvigt framförda färgkritor och bankande skedskaft.
Jobbar hemifrån idag med den följden att jag titt som tätt måste påminna mig själv att NEJ, jag ska inte "bara" starta en tvättmaskin och NEJ, inte bara plocka undan från golvet eller rasta dammsugaren, eller tömma lådorna som skulle ha gjorts igår, plocka undan från bänkytorna, byta sängkläder, städa toaletten, vika tvätt, torka ur kylskåpet, sortera Ronjas kläder, sortera mina kläder, klippa gräset, ta undan misslyckade inhägnaden och dammtorka. Eller varför inte sticka? Skriva de där riktiga blogginläggen jag numer aldrig hinner? Spela lite Dibbe? Läsa en bok? Eller gå ut i den strålande solen som denna dagen behagar närvara till fullo?
Nej, att jobba hemifrån är en kamp mot alla de där "bara" som "ju går så fort". Träning i diciplin men som tur var underlättas av att jag har rätt mycket att göra - jobbjobb alltså. Önska mig lycka till. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0