Trötta ben!


Denna dag blev inte riktigt lika produktiv, bland annat för ett brandlarm som av okänd anledning löstes ut. Tack och lov att vädret gjort en helomvändning så vi kunde avnjuta lite sol sådär helt apropå.
Första helveckan avklarad och den gick ju i ett nafs!


(Stoffe, the saviour!)



Stressade iväg för att hinna till mitt pass i Partille som började 17.45. 16.37 rullade jag ut från parkeringen. Hade länge funderat över vilken väg jag skulle ta genom rusningstrafiken. Älvsborgsbron, Götatunneln och så megaköa förbi Tingstadsmotet för att komma upp på E20? Lundbytunneln, Backaplan och megaköa ner till och igenom Tingstadstunneln och upp på E20? Pest eller kolera. Så ringde Oo och föreslog Norrleden och liksom ta bakvägen via Bergsjön. Då det oftast flyter på bra på Norrleden tyckte jag det lät rätt bra så jag styrde Gulingen hemåt. Det gasades på rätt bra men så blev det bom stop vid krönet innan Tuvekrysset. Vad nu då? Men så puttrades det på lite ändå i typ tio kilometer i timmen. Trafikrapportören på Mix Megapol meddelar att Norrleden är avstängd efter Tuvekrysset på grund av en större olycka. Men det var då själva....! Alla gånger jag kört Norrleden och aldrig har jag stött på någon olycka! Snacka om perfekt tajming. Får höra att polisen dirigerar om trafiken så de som redan hunnit förbi krysset och vidare på den avfartslösa vägen helt enkelt får vända och köra tillbaka. Tack och lov att jag inte hunnit förbi utan vek höger in mot stan. Började känna en lätt oro, för nu blir det ju Backaplan och Tingstadstunneln! Kommer hyfsat snabbt ner på Lundbyleden där det inte är många hundra meter att besluta sig för om man faktiskt vill ner i tunneln eller norrut. Ser köerna mot tunneln och får småpanik. Tunnel? E6 norrut? Då kan jag komma upp på Angeredsbron och faktiskt återuppta den tänkta vägen. Tunnel? Norrut? Tunnel? Norrut? AaaaaaaNORRUT!
Avfarten är tom, ser ju lovande ut. Så kommer man runt krönet och ser den knökafulla motorvägen. Bromsljusen lyser lång väg i dubbla rader. Bajs.
Puttrar på i snigelfart. Klockan är 17.10. Jag ringer anläggningen och förvarnar att jag kanske inte kommer att hinna, vad göra? Tja, det är ju inte mycket att göra. De ska förvarna deltagarna när de kommer att jag kan bli sen, de kan ge mig en kvart.
Avfarten mot Bäckebol närmar sig. Vägen förbi köpcentrumet och industriområdet går parallellt med motorvägen, hur är den? Hur många är och shoppar nu egentligen? Sitter och velar igen och svänger till slut av. Okej jag får gasa lite men shit vad snabbt de på motorvägen plötsligt ser ut att rulla? Typiskt. Låg jag inte före den bilen? Eller den? Nej, nu blev det kö här också! Mera velande och svänger så tillbaka ut på motorvägen vid Ikea. Jo, jag tjänade nog in ett tiotal bilar. Väljer omkörningsfilen som såklart visar sig gå långsammare. Gör en fuling och svänger av vid Kärraavfarten, skippar alla andra vägar och styr mot påfarten igen. Visst tog jag några bilar till och nu är jag i avfartsfilen mot Angeredsbron! 17.20 är jag över Angeredsbron, några kilometer från där jag fick avvika från min tänkta rutt och över en halvtimme senare. När jag närmar mig Gråbovägen ringer jag anläggningen igen som undrar var jag är och om jag hinner. Passet börjar om drygt femton minuter, gör jag verkligen det?
Vägen via Bergsjön är nästan tom och jag kör väldigt - lagligt. Jag är på plats med dryg fem minuter till godo, jag hinner till och med nervösskita! Wo-hoo!

Nio grymma deltagare som verkade rätt nöjda efteråt, fick också mycket positiv feedback. Phu!

När jag kommer hem sover lilltjejen och Oo har tänt i kaminen! Myys! Och titta vad han köpt och monterat upp!

Kaminen, kattlådan och den andra trappan är nu avskärmad. Vi har mycket ved att använda och nu kan vi lagom till höstrusket börja göra det!
Har packat och förberett för att tidigt imorgon bitti styra kosan mot huvudstaden. Vi åker tillsammans med Monica och Tomas, så barnstolen har flyttats över till Tomas bil eftersom den airbagen enkelt kunde avaktiveras på passagerarsidan. Att sitta två vuxna bak i Saabis tillsammans med barnstolen hade förvisso gått men inte varit så komfortabelt. Tre utan stol funkar bättre.
Så vi försöker komma oss iväg tidigt för att möta upp Nina och Anders på hotellet och hänga lite innan vi käkar middag tillsammans. Sedan möter vi upp Andreas och Elin på Globen för hockeymatchen medan Monica tar hand om Lilltjejen resten av kvällen. Ska bli kul och hoppas att bilresan ska gå bra. Det kan ju inte vara allt för kul att sitta fastspänd i en bilstol flera timmar i sträck. Två planerade stopp har vi men kanske det blir fler.

Hillevi ska ta hand om min combatklass på söndag så vi behöver inte stressa hem. Gott!
Önskar alla en trevlig helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0