Helgen


Så verkar Lilltjejen ha kommit till ro i sin säng så jag kan ägna en stund åt Stockholmshelgen.

Innan klockan passerade 08.00 lämnade vi Mölndal där vi mött upp Oos föräldrar och styrde kosan ut mot E40 och huvudstaden. Ett första stopp vid Brahehus för Monicas äggmackor i bitande kyla! Några ynka plusgrader men riktigt rått och allt annat än mysigt.


(Braheus och Visingsö skymtande där bakom)



Väl inne i Stockholms gytter fick gps:en råda, men det skadar ju inte att ha ögonen med sig.

Oo: -Var är det då? (gps:en markerar framme)
Jag: -Typ ovanför oss! 

Clarion Hotell Stockholm låg verkligen rakt över vägen och var riktigt fräscht och trevligt. Modernt, trendigt, stort och därför ganska opersonligt vilket blev väldigt tydligt till frukosten som förvisso var en av de bättre jag upplevt men tappade lite i den gigantiska matsalen. Logistik- och layoutmässigt hade de dock gjort det bästa för att tillmötesgå den stora mängden gäster. Oo hävdade att han såg en deltagare från Idol, hon den där med lättigenkännliga dreadlocks. Själv var jag mer skeptisk då jag fått för mig att Idoldeltagarna förvarades på något mindre flashigt hotell i någon förort, men tji fick jag när det senare bekräftades att sagda finalister faktiskt bodde där. Jaja, sedan uttagningarna har jag inte sett mer av den tävlingen!

Okej, jag har ju hävdat att jag av respekt till tonåriga Ronja inte skulle publicera annat än fina söta och snuttepluttigt iscensatta bilder av henne, men här får mammakänslan helt enkelt råda. Sorry Lilltjejen.
Strax efter vi checkat in kom Nina och Anders som såg så fräscha och storstadstrendiga ut att hela min småbarnssunkighet framträdde i all sin blekhet! De har ju genomliditlevt de värsta småbarnsåren nu och kan börja njuta mera av dubbla inkomster och mindre underhållskrävande avkommor. Ett sällsynt tillfälle där jag faktiskt kände mig riktigt ful. Då var det synnerligen överraskande och lyckat att jag helt oförberett uppvaktades i förskott på min födelsedag, där jag bland annat fick kläder! Två tröjor och en typ kofta! Jag bytte om där och då.


Jag fick dessutom passande nog två armband! Jag trodde inte denna typ av smycken eller kallar man det accessoarer(?) var min stil, men väl på armen gillade jag dom skarpt! Genast kände jag mig mindre vardagstråkig! Och kolla väskan! Enligt systeryster endast 500 distribuerade i Sverige! Vågar jag ens lämna den i instruktörsrummen där jag tränar? Supertack!

Tröjan jag bytte till direkt. Kändes mycket trevligare med lite färg och passade bra för det kyligare vädret.





(Lilltjejen fick också presenter!)

Nina hade bokat bord på en grekisk restaurangsom hette Faros, på lagom gångavstånd från hotellet. Otroligt god mat och jättebra (läs serviceminded och personlig) personal. Förrättens småplock var bara god! I brist på creme brulee fick det bli klassisk glass med chokladsås som avslut som förvisso aldrig slår fel!



(Moster och gudmor!)


Promenad tillbaka till hotellet där vi lämnade Monica och Lilltjej för vidare promenad över bron (med nåt namn jag inte minns) till Globen. Ingen av oss från Götet hade varit inne i den förr och den var onekligen lite fräck. Eller som Oo uttryckte det:

-Så typiskt dig att strax efter nedsläpp glo upp i taket och påtala hur fräckt det är!

 






Vi hade riktigt bra platser högt upp längst fram. Nina fick tvångstankar av våra på kanten placerade drickor. Höhö!

Med andan i halsen och strax efter matchstart dök Andreas och Elin upp. De tyckte uppladdning i Gamla stan var för lamt att de lämnade biljetterna i bilen 1,5 kilometer därifrån så de fick en nätt språngmatch sådär helt apropå! Tyckte dock de såg oförskämt oberörda ut, men så kan de ju ståta med Göteborgsvarv för att inte tala om Elins vana att nöta Stockholms gator vid deras maraton.
Matchen då? Ja det var ju visst NHL-premiär för NY Rangers och Anaheim Ducks i hundraprocentig amerikansk anda. Mindre rink, amerikansk kommentator och allt som hör där till. Bland annat slagsmålen som brukar bjuda på hysteriska jubel på andra sidan Atlanten men här bara blev pinsamt. Framför allt i början av första perioden, strax efter nedsläpp ser man plötsligt handskar och klubba kastas på isen och så ställer sig två med höjda nävar mitt emot varandra! Rena parodin och nästan så man ända upp till oss kunde se hur de himlade med ögonen och tog i från tårna för att bjuda på show. De andra spelarna stannade bara upp och tittade på liksom domarna. publiken fattade ingenting så där stod de och viftade med nävarna i en nästan tyst arena tills domarna gjorde slut på pinan och bröt. Våld och misshandel fördöms och är straffbart, men i hockeyrinken är det show och jubel. Till den andra fighten hade publiken lärt sig och bjöd på lite ljud. Pinsamt så det förslår!

Jag är ju inget stjärna på hockey precis. Förstår offsideregeln sådär hyggligt. Men till och med jag kunde se hur oengagerade spelarna var. Jag har ju somnat på en hockeymatch i Skandinavium, något jag aldrig lär sluta påminnas om. Det var faktiskt i pausen, och heter det inte periodvila?
Denna gång skulle jag inte bjuda på repris men det ska erkännas att det var bra nära några gånger!








(Trevor var glad för vår skull)










Matchen slutade med straffar där Ankorna till slut vann. Promenad tillbaka till hotellet där Lilltjejen tydligen varit jättesnäll med farmor. Farfar övertalade mig att återvända till hotellbaren och umgås med syster och svåger. Det blev en efterrätt och sen någon form av japanska degknyten som jag inte minns namnet på. Goda var de i alla fall och klockrent fall av okynnesätning! Sedan var det bara att avnjuta känslan av att glida ner mellan lena hotellakan! Tröttnar aldrig på det!
Det gigantiska duschutrymmet inbjöd till dusch med Lilltjejen på morgonen. Premiär! Det gick riktigt bra, betydligt bättre än badkaret som hon inte är särskilt förtjust i längre. Där fungerar det bäst bara om man sitter med henne i badet.

Efter frukost var det dags för en efterlängtad geocache! Den som krävde ett års daglig caching för att få loggas. Norr om stan och innan vi besökte Nina och Anders fick Oo så skriva i dess loggbok.
 

Hos systeryster blev det lasagnelunch och massor av lek med kusinerna!



(Här fanns ju en massa nya skojsigheter!)

Phu! Detta blev ett långt inlägg! Tar tid med alla bilder. Är rätt trött efter intensiv dag. Oo har varit hos Andreas och Elin för att hjälpa dom med deras nya lägenhet. Jag fick hämta Lilltjejen efter jobbet hos farmor och farfar där hon tydligen varit ganska kinkig. Det känns alltid skitjobbigt för samvetet trots alla deras försäkringar att det går bra ändå. Kinkigheten gick över och hemmavid fick jag både dammsuga och umgås lite innan hon slocknade.


(Middag!)

Nu ska jag slockna i min säng. Mitt nya uppdrag har av någon anledning medfört en väldans massa möten i kalendern. Hur ska man hinna få något gjort då?




Kommentarer
Postat av: Elin

Observera att vi var på plats innan matchstart Linda! Der hade ju inte ens släppt in spelarna på isen när vi satte oss ;) Goooooott om tid!!

2011-10-12 @ 06:28:01
Postat av: Linda till Elin

Haha okej ni var alltså i SÅ god tid? Men det är ju rätt, varför komma tidigt och glo på tom is? ;o)

2011-10-12 @ 06:35:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0