Eller?

Den där senaste Twilight-filmen har visst fått åldersgränsen sänkt från 15 till elva, vilket tydligen innebär att sjuåringar kan gå och se i målsmans sällskap. Visst har man det bra när man lever i ett samhälle där domstolarna får avgöra vad som kan upplevas som för skrämmande för barn, och det mediala utrymmet för detta faktum trängs på förstasidorna med snabba magrutor och Anna Books brutna nagel? Nyhetsupplösaren säger att det förekommer en blodig förlossningscen i filmen, att filmen har "en ångestfylld tematik då den följer hur en kvinna bryts ned av en graviditet". Har ju inte sett filmen men tycker den verkar ha ett visst dokumentärt syfte? Ångestfylld graviditet är väl inget ovanligt? Och säg en förlossning som inte är blodig?
Men visst, överlåt det till domstolar att bestämma när det är lämpligt för barnen att titta, lyft ännu mer ansvar från föräldrarnas RUT-, ROT- och Linas matkassetyngda axlar. Jag kan ju inte hindra mitt barn att gå på bion för domstolen, förlåt kammarrätten (vad det nu är för skillnad) har ju bestämt att det är ok!
"Intresset att skydda barn och barnens rätt till informationsfrihet", tja det är väl bara sunt att de tidigt får lära sig att det inte alltid är så lätt att vänta och föda barn? Ge dom Twilightfilmen med blodiga förlossningsscener och ångestfyllda graviditeter, det kanske verkar bättre än alla kondomkampanjer tillsammans!

Kommentarer
Postat av: Hannah

Do you all have the govt to censor parts of the movie?



Over here... sometimes you don't get to watch the full movie... some parts are cut out / censored due to "inappropriate behaviour" (even in the cinema and classified 18SX!)... lets just say most of the sex scene and very obviously the nude scenes on some movies...one big obvious one I can remember was Titanic... and you wonder why piracy rate is so high here... =P

2011-11-16 @ 01:52:01
Postat av: Linda to Hannah

Wait, Titanic got censored?? Wow...

2011-11-16 @ 06:22:19
Postat av: Hannah

censored big time!! even our songs on radio get censored for having words like beer or drugs! so some songs does sound really weird!

2011-11-16 @ 09:51:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0