Lite själv

Rena tropiska värmen denna dag också! Har hållit oss inomhus mest hela dagen faktiskt, det kliar tillräckligt på mina armar ändå. Har en liten stund för mig själv då Oo och avkomman är ute och cachar. Pluggar koreografi och passar på att skriva lite. Än så länge är det bara låt nummer sex och tio som tilltalar mig, den grymma benlåten med enbart kickar och så stretchen. Hittade sexan med sådär ljudkvalité, men den är tung, riktigt tung! Och som kontrast är tian rent ljuvligt fin. Sista powerlåten som liksom ska avsluta hela konditionsdelen med dunder och brak är bara bedrövlig, tror aldrig jag kommer att gilla den!
En väldigt morgonkinkig lilltjej medförde att vi tog en timme var från 04.00 innan hon somnade till igen, tätt följd av sina föräldrar! Oo förblev som en zombie både före och efter fotbollsträningen så han fick sova några timmar tills grannarna bjöd in på fika.

Har tvättat och plockat lite vilket i princip bara bestod i att flytta sakerna från en plats till en annan. Fick en stund i skuggan på gräsmattan med korsordstidningen medan lilltjejen sov.
Undrar hur många grillar som går varma denna kväll egentligen? Eller under helgen totalt?
Shit, jag får ståpäls av Alexandras röst, bara älskar sådana låtar!

(Vajjert!)


Under gårdagen påbörjade Oo projekt jordhög, en sådan grej som hamnade på "att-göra"-listan redan när vi flyttade in men alltså först nu påbörjats. Rester från vad vi antar är förra ägarnas trädgårdsambitioner som liksom våra aldrig blir av. Sedan altanen färdigställdes hamnade högen som ett bevuxet hinder mellan framsidan och kortsidan, för att inte tala om hur trökig den är där den ligger med halva landets flora spretande åt alla håll. Hälften av vegetabilierna lyckades Oo jobba sig igenom, så nu får vi se när ambitionen faller på igen. Förhoppningsvis innan grönsakerna hunnit återta sina platser vilket har en jobbig förmåga att gå synnerligen fort!

(Vissa kan ju bara sitta och slappa!)


Lite svårt att får tankarna att fokusera när combatmusiken går på hög volym. Det spretar åt alla håll, och av någon anledning snurrar Elitloppet som en störande faktor i gyttret. Jag hade gissat att det handlade om någon tuff triathlontävling eller något, men som en påflugen medpassagerare på flyget mellan Göteborg-Umeå nogsamt informerade mig om handlade det om trav! Alltså kusar som springer runt, runt med viga karlar bresande där bakom!

Varför jag i hela friden kommer ihåg detta är det faktum att denne manlige medpassagerare stötte så pinsamt enträget på mig trots mitt uppenbara motstånd! Jag var visserligen singel och brukade för det mesta uppskatta och hantera sådana inviter rätt bra. Men nu var jag på väg upp för ett pliktskyldigt besök hos mamma och pappa för att gå igenom sommarstugan inför dess försäljning och därför inte på bästa humöret. Kände mig dessutom inte som en puma direkt med myskläder (bekvämast att resa i, vadå skulle ju inte på en dejt precis!) och så med mina flaskbottnade gamla glasögon som kronan på verket. Trodde mina hörproppar med synligt liggande mp3-spelare och ohejdat intresse för molnens formationer skulle verka avsnoppande men icke! Fick en förteckning över karlns antal bilar, vilket stort fint hus han hade och så det berömda Elitloppet dit han varit för att i egenskap av företagsägare bjuda sina största kunder. Solbrillorna jag har på mig fick jag av honom, ännu en fjäskgåva han gett till kunderna innan resan. Så jag fick dom, och hans telefonnummer hem och mobilnummer, och mailadress, och hemadress! Jag tror jag kanske sade fem ord allt som allt. Men jag fick ett par rätt ok brillor!

Som väntat blev det inget trevligt besök. Tror inte jag träffade mamma mer efter det än det sista besöket på sjukhuset innan hon dog. Har ju redan skrivit om det deprimerande besöket i norr, men tänker ibland på sommarstugan och hur synd det är att vi faktiskt inte kunde ha det kvar.
Hur som helst var det Elitloppet som snurrade i min hjärna. Har aldrig förstått mig på travsporten eller dess tjusning. Stackars hästar snarare.

Nu kom Oo hem, för andra gången med en strumpa mindre på lilltjejen! Den ligger i Hjällbos skog någonstans. Av någon anledning ska han in och ta de besvärligaste cacherna när han har henne med. FEM fästingar har plockats av honom och en av lilltjejen! Blääääh!
Nu blir det middag, pastasallad som vi åt till lunch. Har jag nämnt att vi är latmaskar?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0