Lite mör

Inte alls så pigg som jag försöker påskina. Är duktigt trött i kroppen efter combatpasset, men en promenad i solen längs havet må man väl fixa? Att den sedan landade på en mil gjorde en trött Linda mycket trött till kvällen! Fick huvudvärk också som straff för den knappa halvlitern av vätska jag fick i mig under dagen.
Glömde försås att ta en bild på vår sommarcombat men förhoppningsvis skickar Amanda vars pojkvän var där och fotade, några bilder snart. Grymt kul som vanligt och Ylva hade fixat Piggelinglassar som deltagarna fick ta efteråt!

Försökte bibehålla mina heltäckande kläder men fick till slut ge upp. Har kliat duktigt på armar, händer och hals under natten! Vi promenerade från Hovås, förbi Amundön till Billdal och naturligtvis hade vi ju inte hamnat på det promenadstråket av en slump - vi tog en wherigo chache! Så det blev en rejäl promenad för en enda loggning.

(Enda pausen - Amundön)


Wherigo cacher är som ett litet program man laddar ned till sin gps. Sedan är det nästan som en multi, där man ska ta sig till olika platser som beskrivs i detta program, men för wherigo öppnas nästa hållpunkt först när man hittat den föregående. Ett exempel var en fastighet som hade ett gigantiskt ogästvänligt stängsel. När vi kom dit öppades nästa hållpunkt samt uppgiften att räkna antalet lampor på stängslet. Vid nästa skulle antalet sjöbodar räknas och så vidare. Dessa siffror skulle sedan pulas ihop för att ge de sista definitiva koordinaterna där själva cachen låg.

Ballerinakex är ju rätt populära har jag förstått. Jag hamstrade ju sådana på Bräckboden häromdagen (nio kronor styck!). Hur äter ni dom? Jag brukar köra en variant där jag vrider isär kexen så all nougat hänger kvar i det ljusa kexet, tuggar i mig den mindre goda chokladunderdelen och avnjuter till sist den ljusa ringen med det godaste gegget! Det finns en fara med den metoden dock när jag har en förmåga att vilja avnjuta ovandelen i några bitar åt gången, den ljusa ringen spricker sönder och hela härligheten faller i backen! Så står jag där med bara det tråkiga chokladkexets torra eftersmak i munnen. Oo tyckte det var vansinnigt roligt och dokumenterade min spillda mjölk, eller i detta fall, tappade nougat. Men ingen mening att gråta över tappad nougat, det är bara att ta ett nytt kex!

Jag och lilltjejen flyttade över till gästrummet inatt då hon hade en förmåga att vakna varannan till var tredje timme. Hon somnade rätt snabbt om, men lite knepigt att gå från sovande till störtgråtande eller gnäll på en sekund. Konstig hur man är funtad att man ändå kan ligga på morgonkvisten strax efter Oo åkt till jobbet och bara betrakta sin nattsuddande men ändå pigga lilltjej, och finna henne hur underbar som helst! Man undrar vad som rör sig i den där lilla hjärnan egentligen och hur länge det kan vara intressant att bearbeta leksaken med munnen. Så kommer en prutt man inte trodde var möjlig ur en sådan liten kropp och man kan inte låta bli att garva. Jag vet, låter så där jobbigt föräldrasentimental. Efter frukost nummer två och några timmars vakenhet somnade hon nu om så att jag också fått mig lite frukost och dessutom bloggat.
Termometern visar tjugo grader i skuggan och solen skiner. Funderar på att ta en dust med gräsklipparen när lilltjejen vaknat. Men nu ska jag inta horisontalläge i soffan och förhoppningvis slappa lite innan hon vaknar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0