Lite tid


Det är inte ofta jag har så pass långt mellan uppdateringarna, men tiden har faktiskt inte funnits! Nu ska jag dock försöka hämta ikapp!
Det var ju käckt på ett sätt att jag gick igång i bildpubliceringsfrågan där i torsdags eftersom jag inte kunde skriva vad vi faktiskt gjort den dagen - nämligen varit på Landet. Anledningen var Andreas svensexa som ägde rum igår som Oo i egenskap av bestman var uppe och förberedde i torsdags. Meningen var att vi skulle upp redan i onsdags men så ringde ju den blivande brudgummen och ville hitta på något med sin kompis, så när tiden började rinna ut och endast en dag återstod ignorerades helt sonika samtal från nämnda vän under hela dagen! När kvällningen kommit och vi så var på väg hem ringde Oo upp med förklaringen att vi varit på ett cachingevent där mobiltäckningen inte existerade! Heh.
Men nu är det alltså fritt fram att berätta att vi bjöds på efterrättsbuffé hos Liselott och Ole! Persikopaj, hallonpaj och chokladpudding, glass och grädde! Att vi dessutom käkat grillat som Nicke med familj bjudit på gjorde ju att man var NÅGOT mätt!
Fick för första gången smaka Sommarglögg tack vare att den var alkoholfri.

Serverades kall med isbit och var riktigt läskande. Smakade som julglöggen men inte lika sträv som jag kan uppleva den. Helt ok alltså!

Fredagen återkom vi så till Landet eftersom vi sedan länge bokat in det med Andreas och Elin under förevändning att sola och bada i dagarna två, Andreas hyfsat omedveten (bara två veckor kvar till bröllopet juh) om att svensexan skulle bli av. Lite oroliga hade vi varit beträffande vädret. Hur göra om vi vaknade till blixt och dunder? Som tur var blev det ju strålande väder, så efter lite ostrukturerat matinköp med vaga svar om morgondagen kom vi så ut till Dagholmarna. Att vara ute på en solbombarderad kobbe utan minsta skuggivande buske med en krypande bebis är nästan mer besvärligt än förnöjsamt. Vi hade med ett parasoll som tur var men fick då lägga oss där det temperaturen var närmare kokpunkten. Fick ändå mer eller mindre hålla i parasollen hela tiden så det inte skulle fångas av vinden samtidigt som man skulle försöka hålla lilltjejen hyfsat sandfri. Måste dock säga att hon var hyfsat snäll och höll sig på filten, men att tro man kunde ligga och slappna av i solen som förut existerade inte riktigt. Gott att det blev lite disigt annars hade vi nog alla blivit lite väl krispiga i skinnet.

Jag fick slappna av en stund då Oo senare tog henne på liten promenad i jakt på musselskal då hon också somnade och sedan förblev sovande en stund. Det verkade lite väl kallt för att en badkruka som mig skulle finna det värt att doppa tån, men Oo fick bada av sig i alla fall.


Till kvällen fixade Andreas grillad röding med grönsaker, färskpotatis och romsås. Vansinnigt gott! Tre omgångar "När då då?" och jordgubbar fick bli avslutningen innan jag och Oo stoppade en lilltjej i vagnen och gav oss ut på promenad för att få henne att somna. Det gick ganska snabbt men var så mysigt att promenera så vi fortsatte ned till bryggorna. Otroligt skön natt och vackert nere vid vattnet. Konstigt nog inga myggor eller annat elände som annars skulle ha fått mig att vända tvärt.

Till morgonen var det så dags. Elin var förberedd så att Noel inte skulle blir skrämd och pojkarna försökte också ta det lite lugnt när dom innan klockan slagit åtta trängdes utanför deras sovbod för att hämta den blivande brudgummen! Upp och hoppa, dags att fixa frukost - åt dom allihopa!
Jag har inte riktigt förstått det där. Möhippor lägger fokus på att blivande bruden ska bli ompysslad och positivt uppmärksammad. Det är spa, massage, god mat och sådant. När det är svensexor är det förnedring och knasiga saker som verkar gälla. Menmen, Andreas var förberedd och Oo hade försökt finna en lagom balans på förnedringen.

Frukost fixades och så skulle dagens mundering inhämtas som låg inlåst i en låda ute i skogen. Den fick hittas på riktigt geocachingmanér med gps och koordinater, men så hade ju lådan kombinationslås där koden skulle fås fram med hjäp av vissa kroppsmått på sin blivande fru. Den mundering som väntade Andreas vad vackert grön men sedan... inte mycket mer! Jag och Elin stannade kvar lite extra bara för att få beundra passformen och ett vackert familjeproträtt blev ju ett måste! Kan poängtera att blivande frun godkänt publiceringen (FB har redan hunnit före) och jag själv censurerat den för att skona oförberedda läsare. Räcker väl att kommentera att passformen kanske var lite sådär! Tyvärr hade jag inte kameran redo när han gjorde smidiga sjumilaskutt förbi oss för att smörja in sin lekamen med solskyddsmedel. Men då hade det inte räckt med grova pixlar för att få bilden rumsren!

(Noel ser lite skeptisk ut?)

Den manliga massan skulle iväg för bland annat fotbollsgolf och gokart så den kvinnliga resterna med avkomma tog en promenad ner till vattnet. Underbart med ljummen frisk fläkt att bara sitta där och bara vara! Hade kunnat sitta där hur länge som helst!

(Mor och son)


Väl hemma igen min lilltjej och jag blev det mys i trädgården där hon fick lufta sin lillrumpa och vara nakenfis en god stund medan jag körde tre tvättmaskiner och rastade dammsugaren. Fick också ett oväntat lite bekymmersamt besök mitt under matningen!

Fia höll på att få spader medan den vad jag gissar var en liten trastunge flög omkring mellan tavelramar och möbler. Där den satt när bilden togs kunde jag förvånansvärt lätt slänga en handduk över och befria den lilla sötisen. Slutet gott allting gott! Bakom pippi skymtar en välfylld flaska med nygjord svartvinbärssaft som jag fick av Monica! Mmm!
Det ser ut att bli ännu en lite molnig men väldigt varm dag. Vi ska upp till Landet igen för att hämta Oo, men antagligen med tanke på den sena uppdateringen på FB gjord av min käre man blir det avlämning av lilltjej och sedan hämtning av dom båda efter mitt combatpass!

Kommentarer
Postat av: Stefan

Tycker du kunde ha pixlat mycket mera.. :)

2011-08-01 @ 11:44:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0