Love is in the air!



Kommer hem och ser hur hela altanen rör på sig! Myrinvasion och akutinsats av Anticimex flyger genom hjärnan innan vi ser närmare att det är bevingade myror. Massor av flygmyror! Luften svärmar och när vi störtat igenom molnet och in i huset kryper det bokstavligt talat över hela kroppen! Oo går på jakt med dammsugaren i högsta hugg medan jag badar och matar lilltjejen.
När jag går ut för att fota kan man höra ett susande ljud av alla små ben som kilar över altanens virke. Tittar lite närmare och det verkar vara rena parningsorgien vi blivit värdar för. Romantiskt värre. Oo tog vattenslangen och lät trevligheterna få ett ännu våtare slut. Sorry!


(Takfönstret!)





När en annan var liten var det inga problem med bilder på nakna badande eller lekande barn. I albumet har jag mig och min syster i bastun där vi sitter på översta bänken. Med fotografen på golvnivå hamnar våra snippor rätt in i objektivet men det har man aldrig någonsin brytt sig om. Förrän nu. Pedofilerna har förstört det som inte kan vara mer naturligt eller oskyldigt - ett naket barn och en vanlig svensson kan inte placera sitt badande nakenbarn på skrivbordet utan att någon moralist skriker i högan sky. Har det inte gått för långt när ett klassiskt studentplakat anmäls som barnporr? Vi kommer inte ifrån de sjuka individerna som nu tack vare, eller snarare på grund av Internet har fri tillgång till obegränsat flöde av bilder och filmer. Vanliga människor vågar inte visa sina ögonstenar på hemsidor, FB och bloggar om de inte har kläder på sig för de kan ju hamna fel. De kan tolkas felaktigt, väcka anstöt eller hamna hos någon runkande medelsvensson. Det sistnämnda är ju något ingen förälder önskar (förutom de sjuka som faktiskt missbrukar sina eller andras barn), men kommer man någonsin ifrån risken? 
En bikinireklam kan räcka för att få en hormonstinn tonårsgrabb att okontrollerat gå igång så varför skulle ett barn sedesamt klädd i badkläder hindra en sjuk individ? I dagens digitalfotosamhälle räcker ett besök på en för barnfamiljer populär badplats för att fylla bildbanken med tillfredsställande runkobjekt. Jag vill inte låta dessa sjuka människor begränsa mig exempelvis genom att tillåta mig vara rädd för våldtäktsmän när jag går på en mörk bakgata. Helst inte ens känna att en annan väg måste väljas för att jag ska känna mig trygg, för då har ju dessa idioter vunnit!
Men likväl väljer jag en annan väg för jag vill ju inte utsätta mig för en större risk att bli överfallen. Detta är mina egna tankar och val som bara påverkat mig själv och ingen annan. När det handlar om att både skriva (samt grunden till detta utbroderande), publicera bilder handlar det dock inte längre om bara mig. Nu är det min lilltjej och det faktum att hon inte kunnat tycka till om allt jag skrivit och lagt ut om henne här i min blogg. Jag har ju dividerat om detta tidigare, mina funderingar kring just bildpublicering av henne och har nog hållit relativt fast vid det jag kom fram till då. Bilderna jag lägger ut är rätt snälla, dvs ingen mat över hela ansiktet eller detaljerade beskrivningar om bajsincidenter som nog alla föräldrar varit med om. Kort sagt försöker jag ha en viss respekt för min lilltjej utan att döma andra föräldrar som skriver och visar obegränsat sina barn. Alla gör sina val. Jag förstår ju så väl (vilket väl ingen följare av denna blogg kunnat undgå att se), hur gärna man vill dela med sig av sin ögonsten. Jag menar lilltjejen är ju den sötaste ungen som finns, det måtte väl alla som ser fatta?

Det skulle kunna räcka att bara skriva att lilltjejen för första gången badat i diskhon. Men eftersom hon är sötast i världen måste jag ju få visa upp det också. Av hela den ovanstående harangen har jag dock redigerat bilden. Jag funderade till och med på att lägga en klassisk maskeringsruta över hennes ögon för att lugna alla hysteriska människor där ute, men jag är rädd att de är lika humorlösa som de är brydda i hur jag väljer att publicera bilder på mitt barn. Den huvudsakliga anledningen till att lilltjejen nu ser ut att bada i cement är min respekt till henne, samt det faktum att ingen ska kunna komma och säga att jag lagt ut något som skulle kunna användas eller tolkas som spridning av barnpornografi. Skulle någon anse det säger det mer om den personen än om mig.

Det stör mig att jag nästan låtit denna diskussion ta ifrån mig glädjen över denna bild. Det stör mig så in i h-vete. Jag har låtit sjuka människor och moralister smutsa ned något jag är så stolt och glad över så pass att jag nästan ångrar mitt val att publicera den. Min redigering av bilden har gett dom rätt, rätt att bilden kan tolkas som något annat än det mest oskyldiga som finns. Varför inte bara strunta i att publicera den då?
Då har de ju vunnit, då har de ju rätt. Men jag vill inte använda min lilltjej som ett trotsigt vapen för att gå tvärtemot och publicera hennes goa underbara bebisrumpa - därav mitt selektiva val av bilder och redigering av just denna.
Fasen också, kan vi inte bara ge sjutton i allt vad som kan tolkas hit och dit och bara tycka hon är den sötaste som någonsin suttit i en diskho?

Kommentarer
Postat av: kev

Ett mycket bra inlägg Linda! Du är en riktigt bra skrivare, kritiker nästa ? ;)

2011-07-29 @ 00:28:33
URL: http://www.kevinzack.com
Postat av: Linda till Kev

Tack Kevin, hoppas allt är bra med dig och hälsa Hollywood! :o)

2011-07-29 @ 08:47:21
Postat av: Elin

Håller med Kev, riktigt bra skrivet! En av de finaste bilderna jag tagit i sommar är på stranden i Ellös när Noel och Isabella går nakna bort från mig och så håller de varandra i handen - så himla söt, och fin bild men jag vågar inte lägga ut den nånstans, trits att den är väl värd att visa. Men jag får framkalla den och sätta upp den hemma!!

2011-07-29 @ 09:20:29
Postat av: Linda till Elin

Åh, låter ju som en sådan där bild för årets sommarfoto! :o) Visst är det så synd att man inte kan få visa upp en sådan fin bild hur man vill!

2011-07-29 @ 09:27:53
Postat av: Anna

Hu, värsta skräckfilmsscenariot. Angående badbilden så var det väl kamouflerat. ;o)

2011-07-29 @ 18:40:24
Postat av: Linda till Anna

Hehe, gjorde mitt yttersta! ;o)

2011-07-30 @ 18:18:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0