Hembesök

Det är skittråkigt att bara läsa en massa barngrejer jag vet, men så handlar ju denna bloggen också om mig och det som faller mina tankar in, så sorry!
Men kan inflika att vi nu haft en snubbe här från en byggfirma som försäkringsbolaget anlitat beträffande vår golvskada. Han misstänkte att det handlade om betongplattans sättning, dvs att sedan huset byggdes 2001 har betongplattan nu satt sig. När det då handlar om så stora golvytor som vi har, blir denna lilla rörelse totalt sett så pass stor att plattorna reste sig. Men de ska ta hit någon för att ändå provtrycka golvvärmen för att säkerställa att det inte har något med den att göra.
Är den ok och problemet då är betongplattan, så byter dom bara upp de plattor som släppt och sätter dit dom igen med mindre fog emellan. Kan ju hoppas att det är så pass enkelt. Så golvvärmen är avslaget ännu ett tag, men vi har klarat oss bra med det externa elementet vi fick låna av Oos föräldrar.

Om någon timme får vi hembesök från bvc då vår nya barnmorska(?) ska väga Ronja och kolla lite hur det går för oss och så. Antar att det också är ett sätt för dom att diskret checka att hemmiljön är ok vilket jag bara tycker är bra. Så nu har man fått plocka och städa lite, vilket var behövligt, och Oo är ute igen för att hacka is från altanen. De senaste dagarnas plusgrader har skapat en ojämn blankis med vatten på hela vägen från carporten. Vore ju pinsamt om barnmorskan bröt lårbenshalsen eller nåt!

Så långt måste jag säga att Ronja varit jättesnäll, fast visst är det lite fel att säga "snäll"? Man säger ju gärna så när de inte skriker eller trilskas mycket, men om de då gör det, innebär det då att barnet är elakt? Man tillskriver barnet en medvetenhet som känns lite fel i så tidigt läge va?
Men det är ju allmänt vedertaget att man säger att barnet är snällt, utan att säga så mycket mer om det vore tvärt om. Så jag säger att hon är snäll, jättesnäll till och med utifrån mina begränsade erfarenheter och mörka föreställningar. Hon sover och sover, och gnäller eller skriker bara om det är något hon behöver så som mat, ny blöja eller något på gång till blöjan. De två senaste nätterna har det varit enkel matning tre-fyra gånger där jag somnat under tiden eftersom vi ligger så tätt ihop redan att jag bara behöver "rikta in" henne. Inget blöjbyte och jag har vaknat före henne på morgonen. Undrar bara hur länge det kommer att hålla i sig.

Maja har glädjande nog accepterat henne så pass att hon nu samsas om utrymmet i sängen, även om hon många gånger kommit och tittat längtansfullt på hennes forna VIP-plats i min armhåla. Så än en gång är det positivt att jag har vanan inne av att ha ett litet liv så nära inpå att jag ligger blick stilla. Visst blir det stelt och snedvridet ibland, men det är synnerligen bekvämt och smidigt när det ska till att amma. Och känslan av vår lilla tös där intill är väldigt lik Maja eller Fia!
Så nu ser det oftast ut som följande: Jag på sidan nära kanten, Ronja kloss intill med näsan i min armhåla (inte konstigt hon sover bra!), alternativt mot min bröstkorg, Maja på täcket intill Ronja eller Oo, Fia vid någon av våra fotändar och så Oo utfläkt över sin sänghalva. :o)

Känns bättre i skrevet kan också läggas till det positiva, men avslaget har inte gett med sig ännu även om det är mycket mindre, och nej, det luktar inte hallon! Känns fortfarande "instabilt" att man inte vågar nysa eller hosta fullt ut, så måste skärpa mig med knipövningarna.
Lite korsord nu kanske innan ett sista städryck?


Kommentarer
Postat av: Stefan

Blev det godkänt? :)

2011-01-17 @ 17:15:15
Postat av: Linda till Stefan

Tror vi klarade oss! Tänka sig! ;o)

2011-01-17 @ 20:18:59
Postat av: Anna

...kanske bra att även någon av er inte bryter några ben på den där isen? Eller? ;o)



Avslaget höll i sig ganska länge för mig. Typ till sjätte veckan. Och nej, det luktar inte gott men har läst någonstans att man ska duscha ofta, flera gånger per dag - hur man nu ska hinna med det också. ;o)



Kram!

2011-01-18 @ 08:14:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0