Hemma igen

Dotter på tvären över en mycket trött pappa. Att det kan ta sådan tid att prova tre whiskeysorter? Höhö!

Själv är jag också lite småtrött efter ovanligt många väckningar under natten och tidigt uppgående. Drog till Landvetter och köpte en Baby björn bärsele som jag hittade på Blocket. Sedan till Kållered och Stefan där Oo och hans föräldrar grejade. Det blev en liten promenad och häng innan vi nu är hemma igen. Nu ligger han och snarkar i sängen medan jag har gett tösen ett bad. Det uppskattades inte! Phu, men nu har hon vaggats till sömns i alla fall.

Ännu mer presenter! Martin som också var "utomstående" igår hade med sig detta från honom och Jeanette! Tösabiten blir stentuff i jeans och ljusrosa! Tack så mycket! :o)

Det ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig här hemma, men när ska man fixa till det? Hör det helt enkelt till småbarnslivet att upprätthålla en hyfsad levnadsstandard men inte mycket mer? Sen kan det ju förstås diskuteras kring vad en hyfsad levnadsstandard är...

Vi har fått förfrågningar om dop för tösen, vilket vi egentligen inte känner något större behov av. Dock har Oo en dopklänning som följt släkten väldigt länge där alla som burit den har sina namn broderade. Det tycker vi båda är rätt fint, och en tradition som vore synd att bryta. Egentligen hade vi möjligtvis bara tänk sträcka oss så långt som en namngivningsceremoni här hemma eftersom vi båda ger katten i allt vad kyrklighet beträffar. Den har hängt med av ren tradition, exempelvis som giftemålet. Men enklast möjliga vore ju kanske att ha ett dop i kyrkan med en liten mottagning i anslutande församlingsgård. Traditionellt så det förslår, men så blir tjocka släkten nöjd och vi får vår dotters namn på dopklänningen. Sen kan man ju alltid skriva ur henne ur kyrkan, så får hon när hon är tillräckligt gammal för att välja kring eventuell tillhörighet göra det.

Kommentarer
Postat av: Stefan

Tack för lånet av Oo när han var relativt pigg, han är för go den pojken! :)



Som gudfar till honom är jag mycket förvånad att han inte kräver kyrkdop!! Har jag misslyckats så totalt med den kristna läran... skrämmande! ;)

2011-02-27 @ 17:16:43
Postat av: Linda till Stefan

Relativt var namnet! Slocknade totalt så fort vi kom hem! :oP

Misslyckats? Tycker du gjort ett strålande jobb! ;o)

2011-02-27 @ 17:21:49
Postat av: Anna

Ja, frågan om dop är uppe här också. Vi har tyvärr olika viljor där... Börjar bli lite tajt om tid dock när klänningen inte passar för alltid. Har för övrigt två klänningar att välja på. Alla dessa beslut.



Städa? Det kör vi på helgen för på vardagarna blir det absolut inget gjort. Sen har vi fått piskan på oss då våra försök att få Emma att städa sitt lekrum själv inneburit ilskna kommentarer om resten av huset. Äsch då. ;o)

2011-02-27 @ 17:25:23
Postat av: Linda till Anna

Hahahaha! Hon är lite väl bright den där tösen ibland! ;o)

2011-02-27 @ 20:17:06
Postat av: Elin

Haha, både jag och Andreas hade varsin dopklänning fårn när vi var små, mi hade också namn inbroderade... men när det var dopdax kunde Noel inte få på sig nån av klänningarna... :)



Å, har tänkt på er, vi har ju en sele ni kunde lånat... .en sån här http://www.edenbaby.se/catalog.php?category=69 fast svart med döskallar i olika f'rger... sitter väldigt skönt över höfter o rygg och belastar inte så mycket, så säg till om ni vill låna!



2011-02-27 @ 20:37:33
Postat av: Linda till Elin

Ojdå, ja jo det börjar brinna lite i knutarna här också! Gott att vi bara har en klänning i varje fall, så man slipper det dilemmat i varje fall. :o)



Ah, tackar! Tufft med döskallar! :o)

2011-02-27 @ 20:42:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0