En bra dag



Det är ju faktiskt alla hjärtans! :o) Tror jag gått framåt idag av något så trivialt som känslan av att betyda något, vara behövd. Jag väljer att tolka det så i varje fall. Ronja var lugn under mätning och vägning hos bvc. Därefter skulle jag svara på några obligatoriska frågor vilkas funktion var att fånga upp moderns eventuella sämre psykiska mående i samband med sin nya mammaroll. Tösabiten blev ledsen och kinkig direkt jag lämnade henne och lät sig inte tröstas av barnmorskan. När jag var klar och tog henne så tystnade hon direkt.
I affären efteråt kommenterade en kvinna det vanliga som söthet och fråga om ålder, men lade med ett leende till hur hon höll sin blick stadigt fäst på mig hela tiden, sin trygga punkt. Under försäkringskillens besök under kvällen kinkade hon hela tiden, så länge jag inte höll henne. Tog ett tag att få henne att somna till ordentligt, så kan nog bli lite besvärligt i längden, men just nu värmer det lite i hjärteroten. Kommer på mig själv att tycka om känslan av hennes lilla huvud och mjuka hår mot mitt ansikte. Jag kan vara skeptisk till min mammaroll, men det är svårt att vara skeptisk till något som är så oskyldigt, utelämnat och beroende av mig. En bra dag idag.

Kunde förresten inte stå emot - jag köpte en After Eight till Oo!
Han öppnar förtjust, slukar tre i ett nafs, grabbar asken och tittar på den med mysko min. Jag har råkat köpa "Extra dark"! Själv kände jag ingen skillnad än möjligtvis känslan i munnen efteråt. Men tanken var ju god i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Anna

Kul att höra!!! Visst är det nästan magiskt det där. Att barnet kan liksom känna att det inte är mamma. Men här kommer det största leendet när pappsen kommer hem från jobbet. ;o)

2011-02-14 @ 20:03:21
Postat av: Linda till Anna

Haha, otack är världens lön! Xo)

2011-02-15 @ 14:17:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0