Morgon

Matat lilltjejen, bytt bajsblöja, tvättmaskinen går, städat toaletten, dammsugat och påbörjat inköpslista, allt före klockan halv nio. Har lite ärenden att göra på stan, blev våldsamt sugen på varm nyfriterad munk igår men har ännu inte bestämt mig för om jag vill in och knö i stan. Köpcentrum må ha lite tråkigare butiksutbud men parkering och tillgång till amningsrum är guld värt!

När jag igår hämtade posten noterade jag ett yngre par som parkerade och gick in mot stugorna vid tjärnen. Eftersom den ena är till salu antog jag att de var spekulanter. När det en stund senare ringde på dörren och killen stod utanför for tanken igenom att de ville fråga lite om området.
Trodde först han drev med mig när han efter presentation förklarade att han rekade inför kommande inspelningar av en Johan Falk film. En eller två enskilda lite nedgångna stugor vid en liten tjärn var precis vad de var ute efter. Den ena var ju till salu och kontakt med mäklaren etablerad för att fråga ägarna, men kände vi ägarna till den andra? En stund senare lämnade han med beskedet att regissör och någon fler nog ville kolla också innan de bestämde sig. Det borde ju finnas några tjärnar att välja på, men enligt honom inte så många med enskild enkel stuga intill som dessutom var hyfsat tillgänglig med lastbil.
Jag och Oo började ju se de där Johan Falk lite smått eftersom det alltid är roligt att se platser man känner till på tv. Oo som kan stan mycket bättre än mig suckar och stönar över alla orealistiska klipp mellan stadsdelarna för en och samma scen medan jag bara tycker det är kul att se alla bekanta platser.
Däremot suckar jag över Jakob Eklund som verkar inspireras av Horatio Cane i CSI Miami. Ett och samma tonläge hela tiden! Arg, upprörd, glad, ledsen allt vad det nu kan vara i känsloregistret så kör han samma monotona röst med möjligtvis lite skiftning i volym. Ledsen Jakob men det är t-r-å-k-i-g-t.

Kommentarer
Postat av: Anna

Coolt! Då väntar jag mig blogginlägg paparazzi-style, :o)

2011-08-12 @ 10:43:11
Postat av: Linda till Anna

Hoho, något lär det väl bli iaf, typ en teknikbuss eller nåt. Om det nu blir av, och om man nu är hemma då! Xo)

2011-08-12 @ 17:07:30
Postat av: Elin

Då får ni meddela när inspoelning sker så ska vi hälsa på ;)



Kanske kan tipsa Jakob Eklund om hans röstläge då oxå om du ser honom, har nämligen också stört mig på det mycket!! :)

2011-08-12 @ 17:34:50
Postat av: Anna i gbg

hehe... sedär... filminspelning! ;-)

Hoppas inte stugorna ligger för nära... du vet att det kommer rulla in ett par lastbilar och säkert 10-15 personbilar och en och annan mindre lastbil/van. Det kommer resas tält och köras dit bajamajor (om det inte finns toa- såvida dom inte frågar runt er som bor där för uppehållsrum och toalett, då blir det ett jäkla spring hos er..haha...) Jobbar ju själv med film, så jag vet vilken cirkus det är och det är inte glamouröst alls. Till råga på allt kanske inte ens Jacob kommer, för det kanske är scener där det är biroller, okända skådespelare som huserar- hahaha... men visst, ett äventyr är det ju om man inte har ont av mycket folk och att det rumstreras om och att man får gräsmattor och möbler förstörda och runtflyttade ;-)Visst låter jag positiv??? Borde kanske inte avslöja filminspelningarnas baksida, innan dom vart där... ;-)

2011-08-12 @ 17:54:04
Postat av: Linda till Elin

Gott att det inte bara är jag som reagerat på det! Alla verkar ju bara begapa honom hejdlöst! Xo)

2011-08-12 @ 21:05:36
Postat av: Linda till Anna i gbg

Han nämnde tiotalet bilar ja samt en lastbil, men vettu för oss oinvigda låter till och med ett par bajamajor i skogsbrynet spännande, så länge FILMfolk suttit där! Räcker om det så bara är kameramännens springpojkar eller nåt som går där (höjdarna får låna våra såklart, höhöhö!) Det är vardagskneg för er men höjden av glamour och spänning för oss! ;o)

Blir såklart lite nyfiken på vad du jobbar med, det är ju så mycket om och kring sådana produktioner som vi inte har en aning om! :o)

2011-08-12 @ 21:11:18
Postat av: Anna i gbg

Jag jobbar som scripta.. dock inte på Falk ;-) Men har varit runt på en hel del andra snutfilmer. Det är ju sååå populärt med svensk krim- speciellt i utlandet (läs Tyskland- hehe).



Ja det är klart att det är spännande när det kommer "kändisar"- jag kan fortfarande tycka det är spännande att träffa stora skådespelare o dyl, trots att jag träffat en och annan kändis efter drygt 10 år i TV/Musik/Filmbranschen... ofta är dom trevliga och helt ok, men det finns ju dom där som bara är jobbiga och otrevliga. Hoppas ni får träffa dom trevliga ;-)

2011-08-13 @ 13:35:03
Postat av: Linda till Anna i gbg

Fick googla "scripta" ;o)

Det verkar ju jätteroligt men oj vad mycket att hålla reda på! Det är ju så otroligt mycket mer bakom en filmproduktion än vi icke insatta förstår och du verkar ju ha en otroligt central roll med stort ansvar!

Ja de finns ju i alla yrken så man får hoppas man bara träffar på de trevliga! :o)

2011-08-14 @ 09:46:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0