Grattis Andreas och Elin!


På sitt tioårsjubileum var det så äntligen dags! Det fina vädret höll i sig och kunde knappast ha blivit bättre faktiskt! Vi möttes alla upp vid Lilla bommen där den specialbokade lilla färjan väntade för att ta oss ut till Nya Älvsborgs fästning. Då jag bara passerat Göteborgs inlopp i en stor Danmarksfärja var det väldigt roligt att få avnjuta staden från vattnet i strålande solsken!



Kyrkan var liten och intim och jag som fruktat att lilltjejen skulle leva rövare av att vara stilla behövde faktiskt inte det uppe på loftet där vi satt. Phu!




Jag hade ganska mycket fokus på lilltjejen och trodde därför jag för ovanlighetens skull skulle klara mig igenom ceremonin utan tåreflöde. Men när så Jeanette och Maria sjöng "Du är allt" var det ingen hejd på snorkalaset!




Gissa vem den lilla stenen på kanten representerar! :o)


För alla små deltagare väntade en liten egen överraskning! Så otroligt fint gjort!

Lokalen för mottagningen efter ceremonin var jättemysig!


Toastmasters Martin och Anna-Maria hade gjort ett arbete som inte liknade något annat! Hela upplägget rakt igenom från presentationer av talare till de två filmerna där brudparets "historia" skildrades med intervjuer av allt från föräldrar till gamla lärare! Programmet var fullspäckat så det blev aldrig någon "väntan" eller dötid medan middagen klarades av. Hela kvällen inklusive alla tal (presenterade med eller utan bilder och filmer) genomsyrades av den där obeskrivbara känslan av kärlek (låter klyschigt jag vet men det är sant!). Överallt kom bevis på hur otroligt uppskattade Andreas och Elin är som vänner, släktingar och kollegor och jag kunde inte låta bli att dra paralleller till mig själv och den fjärmade tillvaro jag valt att leva. Lite sorgset resulterade denna självrannsakan i ett konstaterande jag i och för sig alltid vetat, att jag inte har någon vänkrets liknande dessa två, eller Oo eller så många andra. Om vi firat vårt bröllop hemmavid på liknande sätt hade min sida varit pinsamt liten och absolut inte genererat samma mått på den uppskattning Andreas och Elin så genuint förtjänar. Jag är inte som dom det vet jag ju, och jag varken kan eller vill det heller. Jag är som jag är och trivs tack och lov med det! Får bara emellanåt sådana här mentala sidosprång av "tänk om..." . Samtidigt som jag har oerhört svårt, för att inte säga hopplöst svårt att föreställa mig i den typ av generösa, hjälpsamma, osjälviska och så vidare superlativa termer personlighet som Elin. Av någon (illavarslande) anledning har jag lättare att föreställa mig som Stieg Larssons Lisbeth Salander med undantag av den skarpa hjärnan.
Men det var en parentes jag av någon anledning hamnade i när jag egentligen bara ville försöka få fram den kärleksfulla (klyschan igen, förlåt) stämning som genomsyrade hela kvällen.

Jag tycker bilderna utan blixt är mjukare men att få dom skarpa krävs att man rör sig ungefär lika mycket som en Gotländsk rauk! Därför blev det mycket fotande men tyvärr mycket suddigt. Förrätten bjöd på ny erfarenhet för mig i form av pilgrimsmusslor! Allt var egentligen nytt förutom baconen, för persiljerotscréme och hummercappuccino (som påminde om varm choklad) tillhör ju inte riktigt vardagsmenyn heller. Jag och Oo ser ju gärna Gordon Ramseys "Hells kitchen" där "scallops" alltid varit med och därför rönt min nyfikenhet. Då de där vanliga skrumpa musselsakerna inte tillhör mina favoriter var dessa mycket bättre, även om jag inte riktigt förstår dess popularitet efter att nu till slut fått smaka.

Varmrätten var underbart god i form av röding, risotto och spottloska Granny Smith- och Chardonnayskum! Ju tjusigare namn desto mer överskattat, men fisken och riset var skitgott! Hade gärna tagit en eller två portioner till!


Då jag hade famnen full av lilltjej och vällingflaska missade jag mer ingående fotografering av hela tårtan innan verktygen gick lös, men som tur var hann jag skåda resterna i form av toppen efteråt! Vilken underbar tårta, helt i min stil! Hahaha, krabbor som brudpar! Underbart!

(Tårtans tema - Sea of love!)

Är generellt ganska missnöjd med fotograferingen få jag hade halva fokus på lilltjejen hela tiden och därför inte "höll mig framme" så som jag velat. Menmen.


När klockan blev 01 gick båten tillbaka till fastlandet och jag är imponerad att alla faktiskt var på plats i tid, inklusive personalen! Brudparet klev i land vid Sjömagasinet för sin bröllopsnatt på hotell Novotel och så vackert stod kvar och vinkade farväl när vi kastade loss och fortsatte. Tack för en vacker ceremoni och väl genomförd fest!

Lilltjejen vaknade till när hon flyttades till sin säng och somnade inte ordentligt förrän klockan passerat 03. Shit vad trött jag var!
Oo snufsade in utan större problem och har också fått några timmar på soffan under morgonen. Själv känner jag mig rätt seg inför dagens combatpass som har ett fåtal bokade. Bara att ge gärnet!

Kommentarer
Postat av: Elin

Å, vad roligt att få se lite bilder!! :)



Vi är så nöjda med dagen, och den öveträffar allt vi kunde drömma om! En helt fantastisk dag och tack för att ni delade den med oss!!



Kram

2011-08-14 @ 17:15:58
Postat av: Linda till fru Elin

Ja, försökte vara lite snabb! ;o)

Härligt att det blev så bra och ni är nöjda! Visst är det hur fräckt som helst! Tack själva och njut nu av att få kalla varandra make och fru, det är helt ok att påpeka det femton gånger per dag! ;o)

Kram!

2011-08-15 @ 08:49:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0