Sovhelg

Jisses vad jag har sovit denna helgen, vilket straffat sig i ryggen! Det var med nöd och näppe man kunde torka sig imorse! Har lagt mig innan tio varje kväll och varit sådär halvt medveten när Oo till slut gjort mig sällskap. Följde valvakans början sådär halvsovande innan jag gav efter för huvudvärken och tog två piller. Har senaste veckan haft lite sådan till och från. Ingen mördande värk, utan bara sådan som lurat lite i bakgrunden tills den eskalerade under natten. Ska försöka dricka lite mera under dagarna och se om det kan göra någon skillnad.
Ronja fick i alla fall delta i sitt första Riksdagsval igår när vi på förmiddagen brummade ner till Bergumskolan och sällade oss till kön. Jag bröt mot mina tidigare val detta år och bytte block, vilket kändes lite konstigt faktiskt. Därefter åkte vi vidare till Backaplan och Babyproffsen där vi mötte upp Oos föräldrar. Nu skulle vi titta på barnvagn! Det är ju en djungel, och föga roligt som jag tycker det är att välja bland många, införskaffades snabbt en hjälpsam expedit. Vi visste i princip vad vi var ute efter: En sådan där med fast chassi som överdelarna kan bytas ut mellan liggdel, babyskydd och sittdel. Jag har aldrig riktigt fattat varför det kallas för babyskydd när de i mina ögon är en bilbarnstol för de minsta menmen. Det verkar i varje fall väldigt praktiskt att bara kunna flytta det där babyskyddet från vagnen och direkt in i bilen.
Expedittjejen visade på ett märke, Bugaboo och alla dess funktioner. I sporadiska trådar har man läst mycket positivt om Bugaboon, dock att den är rätt dyr. Drog därför öronen åt mig litegrann och fick visat två andra märken, Brio och nån till jag inte kände igen. Av funktionerna och det estetiska var det ändå Bugaboon som vi alla i våra oerfarna ögon fann bäst, så sådan fick det bli! Bugaboo Cameleon om man nu ska vara exakt tror jag.
Med biladapter, vinterhjul och sådan där åkpåse eller vad det hette blev det drygt 15 papp! Hick! På köpet fick man då den där bilinsatsen som gör att man kan knäppa fast babyskyddet i bilen. När man sedan gjort sitt val skulle man ju välja färg också! Det fick bli mörkgrå bas med sand i övrigt, som den till höger fast tvärtom. Åkpåsen var på rea, men vinterhjulen kände vi var ett måste pga våra grusvägar plus vinter vid ankomsten.
Shit. Jag ska ratta en barnvagn, min egen barnvagn!

Efteråt åkte vi en sväng till Elgiganten då deras tvättmaskin gått sönder innan vi käkade lunchbuffé intill. Tog sedan några cacher på det regnvåta Hisingen innan vi åkte till hans föräldrar via Stefan och hämtade Monicas laptop.
Sedan lade jag mig och sov en bra stund medan Oo grejade med hennes dator, tills det blev dags att dra in till stan igen för ett biobesök!
Det var ju rålängesen vi var på bio, så nu fick det bli "I rymden finns inga känslor". Hade lite tid över innan att förgäves leta efter en cache. Lite svårt att leta diskret i ett sådant mugglartätt område, och bäst där vi letade stannade ett par till, killen plockar fram en iPhone och knapprar. De kikar roat på oss och frågar "-Hittar ni den?". De hade tydligen lite bråttom till sin film, men hade vi bett dom om hjälp hade vi kanske hittat den? :o)


Filmen var riktigt bra, om än ingen jag behöver se igen. Den var mysig och bjöd på lite skratt. Sedan hade det varit intressant att veta hur väl Aspergers syndrom som illustrerades i filmen speglar verkligheten, men av det lilla jag känner till gjordes ett ganska bra försök, i varje fall beträffande tankesättet.

Väl hemma var det som sagt sängen som gällde, med valvakan i bakgrunden. En riktigt trött helg alltså där det kändes väldigt skönt att inte ha några måsten eller annat inplanerat.
Drömde skumt inatt. Kunde se och känna detaljer av barnet utanpå magen, så som en hand och antalet tår när de trycktes mot ytan. Jag minns att jag tyckte det var fashinerande, tills tårna fick konstiga proportioner. Det blev liksom för långt mellan dom, och kändes alldeles för stora. Plötsligt trängde de igenom huden på ett väldigt smärtfritt och oblodigt sätt, och tårna som stack ut var värdiga en hob, förutom håret! Inte särskilt trevligt kan jag säga, men gjorde inte mycket mer än att trycka in dom igen utan större problem. Wierd.

I vilket fall är det egentligen bara två större inköp kvar att göra nu: Spjälsäng och skötbord, och dessa ska vi försöka hitta på Blocket.


Kommentarer
Postat av: Elin

Buugaboon är så snygg, men jag måste ändå fråga - frågade expediten nånsin vart ni ska köra vagnen? Antar att en del promenader kommer vara ute hos er i Olofstorp även om en del är i stan också... Bugaboon har ju ganska små hjul och de är inte så lättkörda om det inte är i stadsmiljö... har iof inte testat att köra just Bugaboon men vår Brio har små hjul i fram och den är svårare att köra ute hos er än inne i stan. Funkar hyfsat om man låser hjulen men ändå inte så smidigt! Men som sagt, jag har aldrig provkört bugaboon så jag vet inte hur den är, varken i stan eller utanför!! Men nsygg är den iaf... :)

2010-09-20 @ 17:57:10
Postat av: Linda till Elin

Jag tänkte på er vagn och promenaderna här när vi visades vagnarna :o) Hon sade visserligen också att låsta större var bättre i grus och sådant, men vi köpte vinterhjulen till som är större och låsta. Även sommarhjulen som sitter på går att låsa, men vi lär nog byta till vinter med en gång. Dessutom gick det att svänga över handtaget till andra sidan så att bakhjulens ännu större hjul kommer längst fram, och då ligg/sitt-delen går att vända åt vilket håll man vill så verkade det som en bra grej! :o)

2010-09-21 @ 06:49:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0