Slutet på torsdagen

Oo drog till Stefan och jag drog till stan för mitt första yogapass. Fick lite tid att slå ihjäl innan, så tog en sväng i affärerna där strax innan de stängde. Drogs faktiskt till barnrelaterade butiker och avdelningar, för det finns ju så mycket fint och roligt! Grejen är ju bara att jag vill köpa dom till mig själv och inte till Ronja! Xo) Var nära att köpa en kudde eller två med motiv från "Fem myror är fler än fyra elefanter!" Hade jag inte behövt gå tillbaka till bilen och lämna dom, plus det faktum att de kostade femhundra spänn styck fick mig att låta bli. Men de hade ju varit kul att ha i soffan!
På Åhléns hittade jag dock två tjockare "bodys". Vi har redan rätt mycket kläder för den första tiden tack vare Gekås och min syster, men eftersom nedkomsten blir mitt i smällkalla vintern har vi inte något tjockare. Tyckte framför allt den bruna var så gosig och söt att jag inte kunde låta bli! Däremot såg de så stora ut, men på etiketten stod det 1-2 månader så då får jag väl tro på det.
Om man räknar bort Gekås tror jag detta var det första jag faktiskt shoppade till barnet sedan överasskningspresenten till Oo. Inga orgier i bebisprylar eller liknande för att inreda ett barnrum eller sådant här inte! Men det är onekligen gulligt med alla dessa miniplagg, fast blir så anti när majoriteten är så otroligt könsindelad. Såg rätt tuffa plagg med Barbapappa, men så var det klänningar och då tog det emot. Även om de var i lite tuffare stil så kände jag verkligen inte för att köpa en klänning.

På cityanläggningen träffade jag både Anna och Pernilla som skulle köra combatpass i den andra salen! Pernilla som är mastertrainer för LesMills har ju redan kört den nya koreografin ett tag, så jag stod och dreglade lite tills mitt pass började. Jag ville ju också vara med! Kändes helfel och konstigt att vända ryggen mot och gå in på ett yogapass med tända ljus, mattor och filtar!


(Vill också!)

Gravidyogan är "inhyrd" av Sportlife och tjejen passade verkligen som yogainstruktör. Liten behaglig asiatisk tjej med väldigt mjuk röst, som gjord för avslappningsskivor. En introduktion och kort presentation av oss alla avslöjade att vi alla väntade första barnet förutom en som väntade två (avis). Jag erkände att jag hade vissa fördomar mot yoga, men att det ändå skulle bli intressant. Under tiden hör jag dunka-dunket från andra salen och undrar vad tusan jag gör här. Yoga är väl ingen träning? Flummiga rörelser och ställningar med mys under filt? Men jag bestämmer mig för att ge det en chans, har ju betalat för de sju (sex?) 75- minuters tillfällena, och det kan ju inte skada?

Sedan blir det katt, ko, kamel, liten bro och solhälsningar. Den första fysiska utmaningen blir tornet och krigaren med sina statiska ställningar, och eftersom man är så kall så blir det extra jobbigt. Det ska gärna ljudas när man andas och vi andas i takt. Jag märker att jag kopplar bort combaten allt eftersom för att fokusera på att göra rörelserna rätt och finna korrekt hållning. Trots att det är så lugnt är det ändå skönt att få röra lite på sig, och under avslappningen somnar jag nästan. Är tacksam att jag tog dubbla madrasser att ligga på, men det var jag visst ensam om att göra. Är också en av de få som inte kör barfota utan i strumpor. Har aldrig tyckt om bara fötter och än mindre att vara det själv och funderar på om man kan ha träningsskorna på sig nästa gång. Det sägs ju att man inte får den "rätta kontakten med marken" med skor på. Blaj säger jag tills jag provat i varje fall.

Förstår nu också varför de yoga/body balance-deltagare jag sett går med egna mattor till klasserna. De på anläggningen luktade ju inte hallon precis! När jag låg där med fotsvettslukten stickande i näsan funderade jag på om det inte ändå kunde vara värt att införskaffa en egen matta för resterande kursen!

Blev avslappnad i varje fall, men fick lite magknip vilket inte gav med sig. Blev värre medan jag provianterade lite på vägen hem och senare åt. Kunde inte ligga annat än på rygg när jag kröp i säng, och jag kunde riktigt känna hur magsäcken eller tarmarna spände. Det blev sådan där riktig magnip som bara en riktigt rejäl fis kan lätta på! Kanske jag samlade på mig och omedvetet höll igen under yogan? Xo)
I vilket fall kom Oo hem sent då jag låg och tyckte synd om mig själv och min gasiga mage. Tog en bra stund av somna-vakna-somna innan jag till slut slocknade. Väcktes vid fyratiden av en hulkande Fia uppe i klösträdet. Kastar mig upp, grabbar hennes sovbunke och hinner höra hur det plaskar ned i botten. Passar på att gå på muggen. Strax efter jag krupit ned igen och börjat slappna av hörs ett mystiskt ljud som följs av fler. Går upp igen och upptäcker att Fia har vält vasen med den stora blombuketten vi fick i helgen. Tack och lov har den vält åt rätt håll och inte ned i stengolvet. Vräker ned svart lurvig katt på golvet, torkar vatten och kan med bara en blick och gest få sagda katt att slinka undan på hukande tassar. Pigg kryper jag ned igen och hinner somna in rejält lagom till tv-nyheterna går igång och det är dags att vakna igen. Fredag here we come!


Kommentarer
Postat av: Anna

Hahaha, minns att klänning var det första jag köpte till Emma. Tre stycken såna mjukisklänningar (velour?). Användes en gång vardera då klänning var rysligt opraktiskt när hon var så liten. Nej, blåa Labanmysbyxor med en massa olika bodys till var grejen. :-)



skönt med yoga. Jag har fått tipset att ha två mattor men de man köper själva är tydligen tjockare. En extra tröja/jacka är också bra innan man kommit igång - vilket man inte gör de första gångerna eftersom allt är så nytt. Och sockar har jag helst med men man har ju inte lika bra fäste... :-)

2010-09-18 @ 01:22:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0