Svampbröd!

Okej, vad har jag gjort för fel? Första gången, min absolut första brödbakargång så blev de perfekta, men nu? Som ett gäng svampar! Inuti och själva smaken är helt ok, men varför jäste de upp så konstigt? Hade jag för mycket mjöl? Tyckte inte jag tog mer än förra gången. Lät jag den gå för länge i maskinen? Jäste för kort tid innan utbakningen? What?
Försökte mig på varmluftsfunktionen med resultatet att två bröd blev bleka och degiga. Tre sådana skivor fick bli middag, resten kastades. Skit.
Har näst sista i ugnen nu och vill bara gå och lägga mig. Benen värker infernaliskt och är kort i tonen mot stackars Oo. Har i alla fall fått tre tvättar gjorda förutom brödbaket, samt spelat lite Civ.

Oo grejar i arbetsrummet och på loftet. Målet är att ha arbetsrummet tömt och redo för "barnrumsiordningsställande" om två veckor. Om det varit två arbetsfria veckor hade det känts tänkbart, men med i princip bara helgerna tillgängliga, och med tanke på hur allehanda aktiviteter har en förmåga att bokas in på våra helger, så känns det nästan lite Mission impossible. Men vi får väl se. När Oo väl fått fart brukar han kunna utföra underverk! Grejen är ju att jag inte kan göra mycket eftersom det är hans grejer som han vill gå igenom och sortera.
Ser nu på bilden att jag faktiskt har lite en del grejer kvar ändå. Stationära datorn, skrivaren, hurtsen, småtavlorna på väggen och lite småplock. Det lär jag väl hinna medan Oo grejar med allt sitt.
Vi ska nog kolla upp Maja hos veterinären i veckan. Hon är oförändrad i bakbenen, och vid några tillfällen har vi sett hur hon liksom "sprättar" utom kontroll med dom. Ibland kan de ju skaka på en baktass i taget, om något fastnat eller liknande. Hon har gjort på liknande sätt men mycket större och okontrollerat, så hon nästan tappat balansen och fallit omkull. Även om hon verkar pigg och inte verkar ha ont, så vill vi nog ändå att de undersöker henne.

Imorgon är det måndag igen. Grymt skönt att ha haft denna söndag utan några som helst planer eller måsten. Hade gärna haft ett gäng till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0