Vad är värst?

I varje fall mina förkylningar brukar generellt gå igenom olika stadier.
1. Halsont
2. Snor och täbbt i däsan
3. Hosta

Vilken av dessa är värst?
När man har ont i halsen känns det ju som man vill ta till lipen varje gång man ska svälja, och man är beredd att offra en arm (okej, kanske ett finger då), för att aldrig behöva svälja mera i hela sitt liv.
Men så tar snoret över som indirekt ser till att hålla kvar det halsonda eftersom man måste sova med öppen mun, vilket medför snustorr smärta däri, för att inte tala om dreglet man vaknar med utsmetat över halva ansiktet. Till detta blir man sönderskavd under snoken, äter mat med andnöd trots att man är ofin och tuggar med öppen mun och får ingen logik att gå ihop med totalblockering i kombination med rinnsnor.
Sedan flyttar sig slemmet i näsan ned i lungorna, för då är det dags för hostan och man önskar sig genast tillbaka till det halsonda. För förutom känslan av att halsen ska brännas sönder av varje hostning så tror man lungorna ska med dessutom. Att sedan ha det där kommer-ingenstans-slemmet-som-man-bara-hör-rosslande-fladdra-nere-i-luftrören-utan-att-komma-någonstans-trots-alla-hostningar-och-harklingar-men-kan-inte-sluta-eftersom-man-ju-bara-MÅSTE-ha-bort-det! Det är ganska störigt för omgivingen dessutom.
Om man nu bortser från alla femtioelva andra grejer som kan vara mycket värre, som förlossning, förlossning och förlossning och bara ser på ren förkylning: Om en sådan endast innefattade en av dessa tre, vilken skulle man föredra?

(Rhino (=näsa) virus, ett förkylningsvirus alltså)



Kommentarer
Postat av: Anna

Pest eller kolera. Min första tanke var att den onda halsen är värst. Det gör ju så ont... Men så gör det oftast bara ont i några få dagar innan snuvan tar vid. Hostan kan man ju ha i flera flera dagar. Så jag tycker nog minst illa om det halsonda ändå...

2010-11-10 @ 17:16:36
Postat av: Andreas

Exakt samma stadier som jag brukar ha, blev förkyld i lördags och idag är jag på sista stadiet, d.v.s lite täppt i näsan och slemhosta... siktar på att vara frisk i helgen igen :)

2010-11-10 @ 21:12:36
Postat av: Linda till Anna

Det är sant, det halsonda brukar inte hålla i sig så värst länge, men däremot hostan! XoI Ajaj, känns som taggtråd slits genom luftrören!

2010-11-10 @ 21:26:32
Postat av: Linda till Andreas

Ja, undrar om det är det vanligaste "förfarandet" när det gäller förkylningar. Eller någon kanske har tvärtom? Eller bara en utav dom hela tiden?

Men krya på dig!

2010-11-10 @ 21:28:39
Postat av: Anna

Jag har varit med om att hostan kommit först. Det var skumt. :o)

2010-11-11 @ 10:22:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0