Påklädd!

Såg älgens ljusa ben när den sprang över intilliggande cykelvägen och upp i skogen, precis när jag passerade på väg från jobbet. Lurigt när det är så mörkt! Oo mår uppenbarligen bättre vilket är skönt. Han hade fixat middag, grejat med hallgarderoben och nu hängt upp en omgång tvätt. Själv torkade jag ett gäng kattspyor som vi fann här och där innan vi klädde granen! Våra gemensamma prydnader, samt de vi fyndköpte efter förra årets jul räckte fint, men nu undrar vi om kanske lite glitter skulle vara på sin plats. Hm.

Inser att våra "normalstora" pumlor nästan försvinner, och större definitivt hade funkat. Ändå är det roligast med de hemgjorda personliga och lite äldre prydnaderna enligt mig. Undrar verkligen vart barndomens grejer tog vägen, jag har bara ett fåtal julsaker som gardiner, någon duk och bonad.

Oos låda med julgransgrejer var en direkttransport tillbaka i tiden! Kolla ljusen! Kontakterna är två fristående metallstickor som antagligen ska köras in i ett uttag, men till vilken spänning? Jag vågar då inte, och tycker det är skitfräckt att han har dessa två gamla set kvar i sina orginalkartonger! Till och med en ask med extraljus - man byter hela ljuset och inte bara glödlampan!

Ser mig omkring och tycker trots den gigantiska granen inte att det ser så jättejuligt ut här hemma. Vad är det som saknas? Gardiner funkar inte i våra fönster, och väggarna för eventuella tavlor och sådant har vi ju rätt ont om. Funderar på någon form av ljus till våra smala hörnfönster vid tv:n. Kanske åker en sväng och kikar efter jag skjutsat Oo till mötesplatsen i Mölndal imorgon.
Får se vad jag annars hittar på när jag blir ensam, men har en känsla av att det blir rätt lugnt. På sin höjd kanske jag byter sängkläder och tvättar lite.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0