Fumble 2010!

Solen är på väg ned och vi bjuds på kycklingmiddag på Landet. Oo har börjat må dåligt hemmavid, och blir inte bättre medan vi åker norrut. Efter en liten matportion och magen får annat att göra känner han sig långsamt bättre, och lagom till det är dags mår han som tur var bra igen. Vi pälsar på oss och drar vidare norrut, följer koordinaterna som leder oss till Häggvallsskolan på Tjörn. Där känner jag igenom mig eftersom Krav Maga-träningarna höll och håller till där.



(Min fine Oo!)





Vi hinner knappt parkera Gulingen förrän några tjejer kommer fram och fotar dess rumpa! Travelbugen har fått ett gäng nya "registreringar"! :o) Vi ser måånga fordon med travelbugs, och ett gäng husbilar är också på plats. Vi trängs lite i entrén medan klockan närmar sig 17.00, då kallas vi allesammans ut till byggnadens kortsida. I fjol var en digital nedräknare placerat i bakrutan på en Volvo. Denna gång är det storprojektor på duk och bingobrickor delas ut till höger och vänster.



När nedräkningen så är slut är det dags för - Bingo! Så står vi där hundratalet personer i mörkret och kryssar i bingobrickor, och efter ett antal möjliga alternativ kommer så den sista avgörande siffran och "Bingo" ropas ut från alla håll och kanter! Nu vet vi vart vi ska ta vägen, vilket vi på grund av den definitiva parkeringen och försäljningsborden på insidan redan räknat ut, nämligen in igen till den stora sporthallen tjugo meter bakom oss.


En rejäl stunds köande tar vid för att registera, betala och få sina koordinater. Jag stöter på en gammal Krav Maga-kompis och en av tränarna som också är sugna på lite nattlig caching.

Efter lite information där bland annat alla uppmanas att logga i eventets loggbok för att uppnå mega-status med 500 deltagare. Barn, födda och ofödda uppmanas att skrivas in, så jag skriver in också Ronja, och när vi är tillbaka efteråt får vi höra att 502 loggats totalt och målet uppnåtts! Xo)
Så släpps vi så iväg ut i mörkret och de små pannlamporna försvinner åt alla håll. Det är fler cacher än i fjol och området känns större, så det är inte lika trafikerat som då, men de små ljusen stöter man på överallt både nära och på håll. Ganska snabbt kommer vi till bar-cachen, och jag passar på att få mig en mugg varm glögg och pepparkaka. Gottigt!

(Välkommen in till baren!)

En mystery har hinten "Se dig omkring". Små reflexer leder oss likt brödsmulor vidare genom mörkret, upp och ner och hit och dit. Oo älgar iväg och jag har all fokus riktad på nästa lilla reflexljus framför mig. Kommer till vattenfyllda hjul/traktorspår där jag faller pladask! Händerna rätt ner i vattnet och upp i ansiktet. Känns som jag ramlat i en hel pool, med skillnaden att vattnet är kallt och luktar kärr. Kravlar mig flabbande upp och inser att det inte är så illa. Klev inte i djupare än att byxorna är dränkta till vänstra vaden, men kängorna stått emot. Handskarna har också klarat sig hyfsat, bara att vattnet kommit in "ovanifrån" vid handlederna. Resten hamnade ju mellan hjulspåren, så det uppstänkande vattnet i ansiktet medförde bara känslan av att hela jag ramlat i.
Eftersom vi trampar på i skogen håller jag värmen, men till slut kryper kylan inpå och jag känner inte benen längre samt rumpan känns konstig. Jag skulle ha tagit långkalsonger! Höften känns inte så farlig, men blir snarare mer orolig för kylan. Jag har kvällen innan och på morgonen känt av en misstänkt smärta i halsen när jag sväljer och fruktar en förkylning. Jag undrar vad det är som "klonkar" när jag går och upptäcker att det är byxbenet som frusit.
I utkanten av ett villaområde ser får vi två älgar framför oss. De glor, vi glor och min kamera kan bara producera becksvarta suddiga bilder. De blockerar vår väg och ser inte ut att ha bråttom, vilket föranleder en rejäl omväg till cachen vi är ute efter.
Vi genar genom en hage och våra små ljus fångar upp glimmande ögon i mörkret. Oops, hagen var visst inte tom! Som tur var bara två hästar som nog undrade vad tusan vi sysslade med.
Till slut kommer vi så pass nära skolan att jag beslutar mig för att ge efter för min stelfrusna kropp. Ungefär två och en halv timme har vi cachat i varje fall, så Monica slår följe med mig och så släpper vi lös Oo på egen hand.
Det är gott att komma in i värmen, käka varm korv och slappna av! Efter en stund är det dags för toaletten och känner jag höfterna. Inte superont, men väldigt stelt.
Oo är ute och jagar drygt en och en halv timme till, så totalt loggar vi 21 av de femtio cacherna innan vi åker hemåt. Jag är fortfarande stelfrusen, så tappar upp ett bad och värmer nyponsoppa som jag dricker i badkaret! Mycket gott! Oo som svettats som en gris och inte haft några problem med kylan tar bara en dusch och kryper i säng. Hittar honom sött sovandes med Maja som vanligt uppå när jag är klar.

Medan jag tjuvsovit några timmar på morgonen, studsade Oo upp med tuppen. Jag har ont i halsen, värk i fötterna men höfterna känns rätt ok. Mysfrukost med vacker frost på utsidan och brasa i kaminen. Jättefin dag, men jag stannar inne medan Oo nu är ute för att ta dagens cache. Jag är lur på att han ska försöka sig på den vid Lerums kyrka igen, tredje gången gillt liksom.
 
Otroligt skönt att ha haft en lite längre helg! Till veckan är det föräldragruppens andra träff, samt ny kontrollmätning. Känns som det blir en väldans massa flängande nu kommande veckor fram till min ledighet med psykolog, kontroller, föräldragrupp och psykoprofylaxkurs. Men jag vill inte bli förkyld! Ska nog värma lite nyponsoppa igen, skönt för onda halsar och gott dessutom!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0