Årets första

Ville ha en vanlig lussekatt. En vanlig lussekatt är enligt mig en kuse med saffran och russin. Konditoriet erbjöd en utan saffran med russin och en annan med saffran, utan russin men med pärlsocker. I valet mellan russin och saffran väger det sistnämnda klart tyngst för en kuse, och det var inte alls så dumt med pärlsocker istället! Men visst ska det vara russin!

Målinriktat traskade vi mellan de olika skoaffärerna där en uppsjö av skodon fanns att välja på, men inget som riktigt föll mig på läppen! Vem är det som påstår att tjejer gillar att shoppa skor!? Kanske det var lite begränsande att vilja ha ett par som skulle funka för både vinterpromenader, kontorsjobbet och julbord samt inte kosta skjortan eftersom de eventuellt bara behövs någon månad. När vi påbörjade en andra runda gick vi också in på Stadium. Där fann jag så ett par som dög bra!

Lite grova kanske för ett julbord, men skit samma! Jag köper inte ännu ett par som är finare enkom för två tillfällen! Hade hoppats på lite rejälare sulor, men man kan inte få allt! Från storlek 38 till 41 och jag kan vifta på tårna igen! Aaah, lycka!

Jag som inte gillar fötter ber om ursäkt för att jag exponerar mina tossingar såhär. Lite svårt att få fram ordentligt, men förutom svullnaden är de rödflammiga med de där miniknottrorna på framför allt kanterna. Min icke-smidighet hindrar mig från ordentligt skärskådande, men Oo konstaterar att det onekligen är lite intressant att det är på kanterna och inte mellan tårna. Svamp ska ju liksom vara mellan, fjälla, spricka och klia infernaliskt, så jag är mera inne på någon form av eksem. Knottrorna är väldigt lika de jag haft på sidan av magen så länge. Men till och med skabb har föresvävat mig, fast en googlesökning av bilder känns inte så träffande. Min fläck på sidan kallade läkaren eventuellt för någon form av kontakteksem, så jag är lur att det på tossingarna kanske är något liknande då, orsakat av mitt långvariga bärande av för trånga skor. Får väl se om det blir bättre när jag nu till slut investerat i bättre storlek.


Hade ett mail i låddan som gjorde mig glad! Tänk vad några rader kan göra mycket, och det kostar ju sällan något dessutom att ge! :o)





(Nallade från fikarummet, också årets första!)


Har inte satt mig in i detta nämnvärt, men funderade lite över foglossning igår. Brosket mellan höfternas delar typ, luckras upp för att bäckenet ska kunna vidgas och ge bättre plats för barnet som ska ut. Denna "glappighet" i fogarna gör ont till helvetiskt ont, från smärre obehag till rullstol. Men de som då inte får någon foglossning, får de mycket svårare att föda fram barnet då? Innebär det som en kollega sade, med största sannolikhet ett kejsarsnitt?
Jag har ju fått intryck av att det är långt ifrån alla som får foglossningar, och att det inte alls snittas till höger och vänster för det. Kan man inte få foglossningar som faktiskt inte gör ont? Eller har de som slipper redan så brett bäcken att kroppen "vet" att ytterligare vidgning inte behövs?

Efter vårat ändå begränsade promenerande i Allums köpcentrum kände jag av i höftens högersida efteråt. Spände på mig mitt nya vetebälte och det är grymt att kunna gå omkring och ha det på sig! Den är dessutom sydd i "sektioner", så den inte är så sladdrig och ojämn som den andra kudden där allt vete hamnade i ena änden och man fick rätta till den hela tiden där man satt.
Imorgon ska Oo iväg med sin Herrclub, vilket jag hoppas ska göra honom gott. Han har varit så trött och håglös på sistone, som att han är förkyld utan snor, halsont och hosta.
Själv försöker jag inse att jag bara har tre veckor kvar på jobbet, sedan no more förrän augusti! Hur läskigt är inte det!? Har förresten fått bekräftelse från Försäkringskassan att löneuppgifterna kommit in från Elan. Nu ska jag då begära föräldrapenning för x antal dagar i veckan. Vi ska prova med fyra till att börja med och se hur det går.


Kommentarer
Postat av: Anonym

WHAT? Har du gått från 38 till 41? Trodde inte du behövde så stora skor, för då hade du kunnat ta mina stövlar jag köpte när jag var gravid... de är lite högre, men kan vikas ner också i strl 41... Ja ja, de är kanske inte så varma för kylan som är nu iof.!



Det där med foglossning tror inte jag stämmer, men vet inte egentligen. Jaf ehade ingen foglossning, och hade ju en lätt förlossning måste jag säga (Om man jämför med vissa man läser/hör om) Jag öppnade mig ju 7 cm hemma på 2 timmar, och sen in för tat krysta ut honom typ... Men jag har inte hört om sambandet ingen foglossning=kejsarsnitt förut...

2010-11-26 @ 18:03:55
Postat av: Elin

Okej... det var jag som skrev förra inlägget dårå... :)

2010-11-26 @ 18:04:18
Postat av: Linda till Elin

Trodde inte jag heller! Men 40 kändes inte riktigt bra, framför allt på "höjden" om man säger så. Känns som fötterna svullnad mera "uppåt" än på längden om man säger så...



Och nej, jag tyckte som sagt också att det lät väldigt osannolikt beträffande snitten... :o)

2010-11-26 @ 20:23:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0