Om du inte frågar...

...så får du heller inte veta!
Jag kör ju förbi Sisjömotet titt som tätt och ibland har jag lagt märke till en förbryllande grej. Intill motorvägen ligger en stor transformatorstation. Ingen sådan där liten överbyggd sak, utan rejäl med massa metallgrejer, spröt, "tinnar" och "torn" och ledningar kors och tvärs och hit och dit överallt. Men vid denna har jag noterat att det ibland är stora vattenspridare igång och vattnar hela härligheten! Hallå? Transformatorstation och vatten? Detta har förbryllat mig så till den grad att jag till slut fick göra slag i saken.
Ringde Mölndals energi, där min snälla namne efter lite rådfrågning kom fram till att just den transformator-stationen inte tillhörde dom, utan hänvisade till Göteborg energi eller Fortum istället. Sagt och gjort, Göteborg energi hade Henrik som inte dolde sin förvåning eller egna nyfikenhet över denna fråga, och bad att få återkomma efter lite efterforskningar, då det visade sig att stationen tillhörde dom.
Och nu har jag fått svar. Det är inte vatten, det är någon form av lösning som sprutas över hela härligheten för att lösa upp saltbeläggningar och annat från isolatorerna(?)! Ahaaaa! :o)


Kommentarer
Postat av: Anna

Hehe. Vad kul att du ringde och frågade och faktiskt fick ett svar. :o)

2010-05-04 @ 13:12:23
Postat av: Linda

Ja, och de båda tyckte också det var en kul fråga som de själva inte hade en aning om, eller ens kände till! :o) Kanske kul att få en annan fråga också till skillnad från fakturagnäll och sådant :o)

2010-05-04 @ 13:23:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0