Diverse

Det verkar som Göteborgs energi identifierat var vårt elproblem ligger. Undrar hur länge det dröjer nu innan Oos sida av infarten grävs upp och allt är klappat och klart? Tycker det är lite underligt att endast två av de tre faserna gått av, men jag har ju å andra sidan ingen aning om hur det ser ut rent praktiskt. Jag inbillar mig ju tre kablar, en för varje fas som ligger samman från elcentralen vid grannen och in till vår, och hur kan då en ha klarat sig? Det kanske inte är tre kablar, utan en enda som delvis slitits av så den länk som når oss inte klarar av hela belastningen själv? Det vore intressant att veta juh!
Tills vidare har vi ju den tillfälliga lösningen som fungerar finfint. Det ser bara ut som vi har en vattenslang inkörd i elskåpet! Inga större svårigheter för någon att bokstavligt talat dra ur pluggen för oss!
Oo hittade en fågel på altanen i morse. Det är inte första gången som våra stora fönster skörar befjädrade offer, så hur kan man undvika det? Har ju sett dessa stora rovfågelsprofiler som en del har på sina fönster. Fungerar det verkligen?
Teammötet med Elan var lite småintressant. Gott med smörgåstårta och så insikten att IT-branschen helt klart är mansdominerande! Vi var drygt 20 konsulter närvarande varav fem var av samma kön som mig. Många "typiska" datanissar som kommer undan med mindre formell klädsel för sina eminenta datakunskapers skull. Jag satt där med mina blåjeans och gympadojjor och försökte se ut som en riktig hacker. En hacker som slafsade i sig en andra bit smörgåstårta innan min konsultchef gav klartecken att det var ok att ta mera. Av min mammas hårda uppfostran finns intet kvar! Men det var gott!


Kommentarer
Postat av: Stefan

Normalt är väl matarkabeln tre faser i var sin kabel omgiven av ett antal jordade kopparledningar i samma ytterkabel..

2010-03-31 @ 11:42:46
Postat av: Linda till Stefan

Hm, så det är tre kablar då, men nu då brott på två. Hur går det till? Får man vara med när de gräver? Skulle vara kul att se! Men tyvärr är man väl på jobbet då :o/

2010-03-31 @ 12:29:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0