Tallriksmodellen?

Reflekterade över min fina middagsbild. Enligt tallriksmodellen ska det visst vara en tredjedel proteiner, en tredjedel kolhydrater och en tredjedel frukt och grönt. Såg en annan modell där hälften skulle vara frukt och grönt och resterande två fjärdedelar till proteiner och kolhydrater.
Okej. Vilken modell tillämpar en femtedel kolhydrater, en sjättedel proteiner (det är en liiten bit fläskfilé under berget av smördeg), en tiondel frukt och grönt bestående av näringsvattenrika grönsaker (notera hur uppklämda mot kanten de är) och resterande nästan 50 procent bearnaisesås? Vilken del av tårtbiten hör den till? Och smördegen, räknas den till kolhydraterna? Finfin tallriksmodell!


Kommentarer
Postat av: Anna

Jag har fått lära mig: en knytnäva protein (kött/fisk/ägg), en halv deciliter kolhydrater, en knytnäva varma grönsaker och en handflata grönsaker. Lunch och middag. :o)

2010-03-01 @ 12:23:35
Postat av: Linda till Anna

Både varma och kalla grönsaker? Protein och kolhydratisar, men såsen då?? Xo)

2010-03-01 @ 12:55:12
Postat av: Anna

Japps. Om det är en sås av mölkprodukter typ grädde så är det väl både proteiner, kolhydrater och fetter. Men sås måste man ju ha i stora mängder. ;o)

2010-03-01 @ 14:06:55
Postat av: Linda till Anna

Åh, men då täcker man ju in flera bitar! Och så är det ju nåt grönt i bearnaisesås också och modellen är komplett! ;o)

2010-03-01 @ 14:41:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0