Dagens goda gärning

KatterkatterkatterkatterKATTER! Med regnet mer eller mindre ösandes ned letade vi oss fram till egendomen jag besökt en gång tidigare för många år sedan. Det var sig likt, men den dåvarande föreståndaren och grundaren har nu gått bort så två andra tjejer driver nu verksamheten vidare. Tror det var 42 katter inhysta där nu, varav en del aldrig kommer att lämna dess ombonade miljö pga ålder eller oförmåga att lita på människor. Jag fick tömma det oräkneliga antalet lådor och Oo fick bära mat samt torka spyor och kiss :o) Sedan blev det en hel del kel också! Ett tag blev det småbråk om Oos knä, för en del var verkligen kelsugna!
Det är så synd så synd för alla dessa katter som haft kärleksfulla hem med trygga knän och keliga händer, och så lämnas bort av någon anledning! Ofrånkomligt tänker jag på Maja och hennes närhetsbehov.
Det var smala katter, tjocka katter, svarta katter, vita katter, spräckliga katter, fläckiga katter, stora katter, små katter, katt med ett och ett halvt framben och katt med avklippta (!!) öron. Efter tre timmar lämnade vi stället med kläderna fulla av katthår och både varma och sorgsna hjärtan för alla fina kissar som saknar hem. Förhoppningsvis kan vi ta oss mer tid för fler insatser, för det behövs verkligen!

Efter en snabbdusch hemma svängde vi förbi Sportlife i Partille och konventet innan det blev pizzalunch följt av storhandling i Allum. Medan Oo sovit en stund har jag skurit femtioelva potatisar, två dussin morötter, nittionio lökar och rensat ett kilo fransyska. Med en kirurgs noggrannhet har jag rensat bort minsta lilla sena eller vita skumma grej ur köttet för det finns inget värre än att stöta på ett knaster eller gummiseg grej mellan tänderna! Blä!!!
Ned i gryta med alltsammans, diverse kryddor varav en deciliter paprikapulver (!) och massa buljong, röra-röra och Linda känner sig som värsta husmodern á la 1800-talet som i husmoderlig stil rör om i storkoket. Om en timme till ska det förhoppningvis likna gulaschsoppa med mört kött! Premiär för undertecknad som faktiskt vågar ge sig ut på kulinariska utflykter ibland. Får ju försöka ta igen det faktum att vi glömde käka middag igår. Inte så husmoderligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0