Tisdagen

Ännu en strålande varm dag vilkens största del tillbringades i ett iskallt kontorslandskap. På vägen hem vid Gunnilse drogs smilbanden upp i ett ofrivilligt leende när jag såg traktorägg produceras för fullt! Är det bara jag som fashineras av tekniken och hur det går till när de stora "ostarna"/"äggen" blir till? Det är ju hur fräckt som helst! Och så mysig och somrig syn att man bara blir alldeles varm i hjärtat! :o)
Hungrig som en varg delade vi på en burksoppa innan vi hyrde en släpvagn och åkte upp till Landet. Jag tryckte också i mig några ostmackor, men lagom på plats i Jörlanda var jag hungrig igen så midsommarmatsrester smakade alldeles utmärkt!
Därefter lastades motorcykeln på släpet och en rejäl vedhög följde därpå. I den otroligt varma sommarkvällen lastade vi så av och staplade upp veden i förrådet lagom till regndropparna började falla.
Sedan var det bara dusch och sängen som gällde. Zzzz!
Kisseriet har fortfarande inte gett med sig, så två nattvändor ackompanjerat av regnet blev det innan Oo studsade upp vid halv sex. Själv låg jag och gonade mig i sängvärmen för att masa mig upp en timme senare.

Det har efterlysts bilder på bebbe, eller snarare de ultraljudsbilderna vi fick i måndags. Jag hade faktiskt inte tänkt lägga in dom här då jag inte kunde se något större värde i det. Hallå, alla ultraljudsbilder ser ju likadana ut! Xo) Men då flera frågat så får jag väl göra det då! Orkade dock inte scanna igår, så får se om det blir senare.
Denna bild är dock mycket intressantare än en ultraljudsbild, eller hur? Där innanför brummar nämligen vår nya kompressor!
Igår kom ju en elkille och bytte ut den andra då det tydligen var där felet låg till att huvudbrytaren löste ur så ologiskt. Så nu är en ny på plats för det facila priset av niotusentvåhundra! Ouch! Vem påstod att det var billigt att bo i hus? Halleluja för skatteåterbäringen!
Lägg sedan till över 16000 för bara virket till altanen, tjohej!

Portugallägenhets process skrider sakta men säkert vidare. Fick den irländske advokatens räkning på dryga 1400 pund. Som tur var har vi kvar så pass av de ärvda pengarna att de nästan täcker alltihopa, men vi får likväl punga ut med lite ur egen ficka. Man kan tycka mycket om att våra egna arvslotter ska användas för att slutföra testamenet, men det har jag som sagt inte orkat försöka tvista om. Frågan man kan ställa sig dock är om vi inte haft den kontanta arvslotten från Rose-Marie som nu täcker största delen av ägarbytet, hade vi fått betala hela rasket själva då ur egen ficka? Vi snackar tusentals euro då! Menmen, snart ska detta förhoppningsvis vara klart och då står jag som ägare till en vecka och systeryster till den andra. Vi beslöt att dela veckorna för smidigheten om den ena till exempel skulle vilja sälja och den andra hyra ut. Så...någon som känner för en vecka på Algarvekusten för dryga 900 euro? Jag vet, tycker det är skitdyrt för en vecka, och är ju inte ett hotell utan självhushåll. Men är det lyxgolfresort så är det. Man får ju hoppas att det blir uthyrt i varje fall då det täcker den veckovisa årsavgiften på dryga 500 euro. Det hade ju varit trevligt om ägaren, dvs jag hade kunnat få hela mellanskillnaden, men nej, där tar klubben 15% och så vinstskatt på det. Kvar blir dryga 100 euro vilket ju är ett trevligt litet tillskott. Men blir lägenheten inte urhyrd så står man där med årsavgiften helt ur egen ficka!
Så som marknaden ser ut idag vete tusen om man får några pengar för den om man säljer, om man ens lyckas få den såld. Och jag vågar inte ens tänka på processerna som krävs vid en försäljning! Måste mäklare anlitas? Advokat för att se till att lagparagraferna sköts då vi bor/tillhöra annan nationalitet? Suck!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0